Peste 9000 de romani vor plati 8 milioane de euro pe croaziere

Duminica, 24 Iulie 2011, ora 13:39
1710 citiri
Peste 9000 de romani vor plati 8 milioane de euro pe croaziere

Peste 9.000 de romani vor pleca in acest an in excursii pe vase de croaziera si vor plati pe vacante mai mult de opt milioane de euro, dupa ce in 2010 cheltuielile aferente celor 8.000 de turisti au fost de 6,5 milioane de euro, potrivit agentiilor specializate in acest tip de turism, anunta Mediafax.

"Circa 9.000 de romani vor calatori in acest an pe vasele de croaziera din intreaga lume, in crestere semnificativa fata de anul anterior, cand au fost aproximativ 8.000 de turisti.

Cheltuielile totale pentru cazarea pe vase sunt estimate la peste 8 milioane de euro, fata de 6,5 milioane de euro anul trecut", a declarat pentru MEDIAFAX Nicolae Demetriade, proprietarul agentiei de turism World Travel, prin intermediul careia vor pleca in acest an pe croaziere peste 2.000 de romani, cu 20% mai mult comparativ cu anul trecut.

Potrivit lui Demetriade, care vinde vacante pe vasele companiilor Royal Caribbean, Celebrity Cruises si Azamara, cresterea se datoreaza si numarului mare de vase de croaziera introduse in exploatare de grupul Royal Caribeann pe destinatii din Europa, dar si lansarii celor mai mari nave din lume, Oasis of the Seas si Allure of the Seas, cu capacitati de 5.400 pasageri si 3.000 de membri ai echipajului.

Pe cele doua nave, lansate acum doi ani, respectiv anul trecut, si care fac croaziere in Caraibe, si-au facut vacantele peste 100 de romani, care au cheltuit, in medie, 1.000-1.200 de euro.

Cele mai solicitate vacante la World Travel sunt croazierele in tarile nordice, pe al caror traseu este inclus si Sankt Petersburg, dar si circuite in America de Sud, cu plecare din Chile, pana la Capul Horn, stramtoarea Magelan, Argentina si Uruguay.

Cei care se ocupa de croaziere spun ca acest tip de turism a fost tot timpul pe un trend ascendent, nu doar in Romania, ci in intreaga lume. Dovada este si numarul mare de nave care se lanseaza in fiecare an, din ce in ce mai mari si cu tot mai multe facilitati. Cu toate cresterile din ultimii ani, nu exista romani care sa isi fi achizitionat apartamente pe vase de croaziera.

"Singurul vas de croaziera care ofera aceasta sansa este The World, unde un apartament costa intre 3 si 10 milioane de dolari. Vasul ofera proprietarilor sansa sa navigheze anual in 250 de porturi din intreaga lume", a afirmat Demetriade.

Ioan Basea, proprietarul firmei croaziere.net, spune ca cea mai scumpa vacanta vanduta anul trecut a fost o combinatie de trei croaziere catre un cuplu, care a durat doua luni si a costat 60.000 de euro.

Cele mai solicitate destinatii au costat insa mult mai putin, respectiv cele pe Marea Mediterana, intre 400 si 2.500 de euro de persoana, in functie de tipul cabinei si de momentul rezervarii.

In aceeasi categorie se inscriu si excursiile la fiordurile norvegiene (900-4.000 euro/persoana) si cele din zona Scandinaviei, cu preturi cuprinse intre 700 si 3.000 de euro.

In topul vacantelor ieftine sunt croazierele in Mediterana Centrala, care dureaza 8 zile si costa 299 de euro de persoana, fara transport, sau 450 de euro, cu zbor inclus.

La Perfect Tour, agentie prin care au plecat anul trecut pe croaziere peste 2.000 de romani, cele mai cautate circuite sunt in tarile nordice, vestul Mediteranei si insulele grecesti, iar tarifele sunt cuprinse intre 298 si 2.500 de euro de persoana.

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#vacanta, #croaziera, #romani croaziera , #Stiri Turism