Peste 4.300 de romani au intrat in tara prin punctele de frontiera aradene, in 24 de ore

Luni, 30 Ianuarie 2006, ora 15:48
1134 citiri

Peste 4.300 de cetateni romani au intrat in tara prin punctele de frontiera din judetul Arad, in primele 24 de ore dupa intrarea in vigoare a noii legi privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, informeaza Rompres.

Potrivit declaratiilor comandantului Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad, comisar sef Ioan Handra, in vederea evitarii aglomerarilor, IJPF a luat toate masurile necesare pentru desfasurarea unui trafic fluent si civilizat. In plus, daca situatia o va cere, se va proceda la suplimentarea personalului de serviciu si, de asemenea, la formarea unor benzi de intrare in tara, pe sensul de iesire.

Conform sursei citate, pana acum nu a fost cazul luarii unor masuri speciale, traficul de frontiera mentinandu-se in limite normale. Astfel ca, in aceasta perioada, nu s-au consemnat timpi de stationare.

In urma intrarii in vigoare a prevederilor Legii 248/2005, privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, din baza de date a Politiei de Frontiera au fost scosi 67499 de cetateni romani care aveau interdictia de a iesi din tara, din cauza incalcarii unor prevederi legale privind trecerea granitei, sau depasisera termenul legal de 90 de zile, de sedere in strainatate.

Urmare intrarii in vigoare a prevederilor legii mentionate, pasapoartele celor care vor ramane in strainatate mai mult de 90 de zile nu vor mai fi retinute la intrarea in tara. Pe de alta parte insa, acolo unde este cazul, cetatenii romani vor trebui sa respecte prevederile legale privind durata maxima de sedere, a tarilor unde se afla.

AVEREA - COTIDIAN DE INFORMATIE

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...