Peste 160.000 de turisti pe litoral la inceputul acestui weekend

Sambata, 21 August 2010, ora 11:02
1332 citiri
Peste 160.000 de turisti pe litoral la inceputul acestui weekend

Numarul turistilor care se afla pe litoral la sfarsitul acestei saptamani trece de 160.000, hotelierii asteptandu-se ca numarul acestora sa creasca odata cu sosirea turistilor de weekend, potrivit Mediafax.

Astfel, potrivit unei statistici oferite de catre Asociatia Litoral - Delta Dunarii, 162.998 de turisti erau inregistrati oficial, vineri noaptea , in structurile de cazare, dar numarul acestora este simtitor mai mare dat fiind faptul ca in statistici nu sunt cuprinse si persoanele cazate la particulari sau in campinguri.

Cei mai multi dintre cei inregistrati oficial, 43.372, se afla in Neptun, statiunea fiind urmata in top de Mamaia, cu 41.488 de turisti, si Costinesti, cu 29.330 de turisti inregistrati.

Alte cateva zeci de mii de persoane au ales alte statiuni de pe litoralul romanesc al Marii Negre, peste 35.000 de turisti aflandu-se in Eforie, Navodari si Mangalia.

De asemenea, peste 10.000 de turisti se afla deja la inceput de weekend in Vama Veche.

Cei mai putini turisti cazati, oficial, in structurile hoteliere sunt in Tuzla - 70 de turisti, 23 August - 105 turisti, si Constanta - 1.307 turisti.

Multe dintre persoanele care merg in vacanta in aceste localitati aleg insa sa se cazeze la localnici, fara a fi inregistrate oficial.

De asemenea, hotelierii se asteapta si ca numarul turistilor sa mai creasca cu cateva mii odata cu sosirea turistilor de weekend.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#litoral, #turisti, #weekend , #Stiri Turism