Partiile de schi din Romania se deschid. Vezi aici cand

Sambata, 30 Noiembrie 2013, ora 17:00
2064 citiri
Partiile de schi din Romania se deschid. Vezi aici cand

Autoritatile locale din statiunile montane de pe Valea Prahovei spun ca sunt pregatite pentru deschiderea sezonului de iarna 2013-2014, in zona fiind asteptata prima zapada consistenta pentru deschiderea partiilor.

Primaria din Sinaia, singura statiune din tara care are un domeniu schiabil de altitudine, a anuntat ca deschiderea oficiala a sezonului de iarna va avea loc la data de 20 decembrie, turistii avand aici la dispozitie 20 de partii si trasee de schi cu grade de dificultate usoare, medii si ridicate.

In cursul verii a fost demarat aici un proiect in valoare de aproximativ 7 milioane de euro finantat prin Programul Operational Regional privind realizarea unei instalatii de zapada artificiala pentru inzapezirea partiilor si traseelor situate in golul alpin Furnica, respectiv Valea Soarelui 1 si 2, Laptici 1 si 2, Subtelescaun 1 si 2, Valea Dorului Varianta si traseele de schi Varianta 1 si 2.

Cluj: Partia Feleacu, cel mai apropiat loc de municipiul Cluj-Napoca unde se poate schia, fiind situata la doar cativa kilometri de oras, se va deschide la inceputul lunii decembrie.

Harghita: Peste 20 de partii de schi omologate in judet, niciuna nu este deocamdata practicabila

Hunedoara: Turistii sunt asteptati la schi in statiunea Straja. Stratul de zapada masoara circa 40 de centimetri. De doua zile au fost pornite tunurile de zapada artificiala.

Alba: Turistii sunt asteptati pe partiile de schi la peste 2.000 de metri altitudine.Domeniul Schiabil Sureanu, amplasat la una din cele mai mari altitudini din tara, si statiunea Arieseni, situata la limita dintre judetele Alba si Bihor, sunt cele doua destinatii din Alba pentru care pot opta iubitorii sporturilor de iarna.

Partiile de schi din Predeal si Poiana Brasov, pregatite pentru sezonul de iarna 2013-2014. La Predeal sezonul de schi va fi deschis in preajma Craciunului, iar la Poiana Brasov dupa jumatatea lunii decembrie, cand probabil si stratul de zapada va permite acest lucru.

Gorj: Doua partii noi vor fi amenajate in zona montana Ranca si vor fi date in folosinta in aceasta iarna, in zona mai functionand si alte patru partii

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
#romania turism , #Stiri Turism