Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Orasul Costesti din Arges va beneficia de fonduri europene de 41 mil. lei

Orasul Costesti din Arges va beneficia de fonduri europene de 41 mil. lei

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), Razvan Murgeanu, a semnat joi doua contracte de finantare prin Programul Operational Regional incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) al orasului Costesti din judetul Arges, relateaza NewsIn.

"Proiectele semnate au o valoare totala de 41.351.205 lei, din care finantarea nerambursabila solicitata este de 32.459.590 lei.

Obiectivul general al PIDU depus de orasul Costesti in cadrul Axei Prioritare 1 - subdomeniul major de interventie 'Centre urbane' il reprezinta cresterea calitatii vietii locuitorilor din oras, prin reabilitarea infrastructurii urbane si reducerea infractionalitatii", se arata intr-un comunicat emis joi de MDRT.

Proiectul Reabilitare si modernizare strazi urbane, poduri, trotuare si parcari in orasul Costesti, judetul Arges se va desfasura pe o perioada de 29 de luni si isi propune a mari calitatea a 19,25 km de infrastructura de transport din orasul Costesti, sa fluidizeze traficul din zona, sa reduca cheltuielile de intretinere si sa creeze 6 locuri de munca pe parcursul implementarii proiectului, informeaza comunicatul.

De asemenea, prin proiectul "Realizare sistem de supraveghere video pentru cresterea sigurantei cetatenilor si prevenirea criminalitatii in orasul Costesti, judetul Arges", se urmareste proiectarea, realizarea si implementarea unei metode si a unui sistem capabil sa realizeze supravegherea si monitorizarea zonelor cu risc ridicat de producere a fenomenelor infractionale la nivelul orasului, care sa asigure o baza de date pentru analiza evenimentelor si sa faca posibil managementul eficient al situatiilor de urgenta prin scaderea timpului de raspuns in cazul interventiilor. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1417 ori
Citeste mai multe desprearges costesti europene fonduri