Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

O.J. Simpson continua seria controverselor

O.J. Simpson continua seria controverselor
O.J. Simpson continua sa contrarieze opinia publica. Recent, a reusit sa-si supere si avocatul prin decizia de a scrie o carte in care povesteste cum si-ar fi omorat sotia si pe amantul acesteia, desi juriul l-a gasit nevinovat.In cel mai recent numar al revistei Newsweek, citat de Reuters, avocatul faimosului jucator de fotbal american, Yale Galanter, a declarat ca este enervat de faptul ca Simpson a semnat contractul pentru editarea cartii "If I Did It" ("Daca am facut-o"), adaugand ca nu si-ar fi dat acordul pentru publicarea cartii nici pentru totii banii din lume.
Avocatul a tinut sa sublinieze ca toata afacerea s-a desfasurat intr-un secret total, chiar si el afland de intentiile clientului sau din presa. Galanter a mai declarat pentru publicatia americana ca cei patru copii ai lui Simpson si-au dat acordul pentru publicarea povestii.

O.J. Simpson a fost acuzat, in iunie 1994, ca si-ar fi ucis sotia, Nicole Brown Simpson, si pe prietenul acesteia, Ron Goldman. Dupa un proces televizat, urmarit de intreg poporul american, fostul jucator de fotbal a fost achitat.

La scurt timp, in cadrul unui proces civil, a fost declarat responsabil pentru moartea celor doi si obligat sa plateasca familiilor victimelor despagubiri de 33,5 milioane de dolari. Nici in momentul de fata, suma nu a fost platita.

Galanter a declarat pentru Newsweek ca numai unul dintre cele sapte capitole ale cartii vorbeste despre crima si ca Simpson nu recunoaste ca ar fi omorat pe cineva.

Cratea va aparea pe 30 noiembrie, la editura ReganBooks, o divizie a HarperCollins. Postul american de televiziune Fox intentioneaza sa difuzeze, pe 27 si 29 noiembrie, un interviu cu Simpson.

Decizia de a publica aceasta carte si de a aparea intr-un interviu televizat a revoltat atat editorii si comentatorii media din SUA, cat si familiile victimelor.

Inca nu se stie cat urmeaza O.J. Simpson sa incaseze pentru editarea acestei carti, dar in mass media americana se vehiculeaza suma de 3,5 milioane de dolari.


Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 931 ori