Norul de cenusa a costat turismul european 1 mld euro

Joi, 29 Aprilie 2010, ora 10:29
1305 citiri
Norul de cenusa a costat turismul european 1 mld euro

Sectorul turistic din Europa a inregistrat pierderi de un miliard de euro din cauza problemelor provocate de norul de cenusa generat de eruptia vulcanului din Islanda, potrivit estimarilor Comisiei Europene, citate de Sofia New Agency, preluate de NewsIn.

"Iau nota de faptul ca estimarilor initiale ale pierderilor din acest sector ating nivelul de un miliard de euro", a anuntat comisiarul european pentru industrie, Antonio Tajani, intr-o videoconferinta cu ministrii europeni ai turismului.

Operatorii de turism au informat CE ca au cheltuit circa 388 de milioane de euro pentru a repatria cei aproximativ 1,6 milioane de clienti blocati din 15 aprilie.

Criza a afectat pana la 1,2 milioane de pasageri pe zi si 29% din aviatia globala. Aceasta a fost cea mai grava perturbare a traficului aerian dupa atentatele din 11 septembrie 2001.

In urma acelor atacuri, Statele Unite au inchis spatiul aerian timp de trei zile, astfel incat Europa a fost nevoita sa amane toate cursele transatlantice.

Pe langa faptul ca trebuie sa transporte numerosii pasageri blocati si marfa care nu a putut fi livrata la timp, companiile aeriene se confrunta in prezent atat cu probleme financiare, cat si logistice.

Asociatia internationalta pentru transportul aerian (IATA) a apreciat saptamana trecuta ca norul de cenusa a provocat pierderi de 1,7 miliarde de dolari pentru companiile aeriene. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#companii, #curse, #pasageri, #turism , #Stiri Turism