Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

New Brasov, intre vis si realitate: stadion acoperit, partii de schi, tunel rutier si alte 21 de proiecte

New Brasov, intre vis si realitate: stadion acoperit, partii de schi, tunel rutier si alte 21 de proiecte


Primaria Brasov are mai multe proiecte pentru care intentioneaza sa obtina finantare europeana, valoarea totala a acestora fiind de peste 1,2 miliarde lei (circa 275 de milioane de euro).

Dintre cele 24 de proiecte ale Primariei Brasov, "Tunelul rutier Racadau - Centrul istoric", care prevede sonstruirea unui tunel pe sub Tampa, are cea mai mare valoare, fiind estimat la 230 de milioane de lei.

Conform lui Razvan Popa, viceprimarul Brasovului, citat de Buna ziua Brasov toate aceste proiecte vor fi realizate in exercitiul bugetar 2014-2020.

Investitiile in energie verde, in planurile Brasovului

Un alt proiect important al municipalitatii, pentru care primaria Brasov intentioneaza sa obtina finantare din bani europeni, este un parc solar, cu o valoare estimata la 135 de milioane de lei. Aceeasi este si valoarea estimata pentru proiectul privind construirea unui stadion acoperit.

Brasovul va avea un nou stadion

Alte proiecte importante ale Primarie Brasov sunt construirea de strazi de legatura cu viitorul aeroport, reabilitarea Centrului Istoric al Brasovului, si extinderea transportului in comun cu tren urban.

Gondola Poiana Brasov-Brasov, in planurile primariei

Brasovul va avea telegondola

Un alt proiect pentru care primaria municipiului Brasov intentioneaza sa obtina finantare europeana este gondole Poiana Brasov - Brasov, proiect care este estimat la 35 de milioane de lei.

De asemenea, primaria are in proiect si reabilitarea strazilor si piatetelor si restaurarea cladirilor istorice, un proiect estimat la 35 de milioane de lei, precum si altele pentru parcari subterane si pasaje pietonale.

Un alt proiect pentru care Brasovul vrea sa obtinba finantare din bani europeni este faza a doua a domeniului schiabil, proiect cu o valoare estimata la 155 de milioane de lei.

Un proiect al Primarie Brasov este pentru domeniul schiabil

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2452 ori