Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nemirschi: Reconstructia ecologica a Deltei si a litoralului sunt prioritatile Ministerului Mediului

Nemirschi: Reconstructia ecologica a Deltei si a litoralului sunt prioritatile Ministerului Mediului

Ministerul Mediului si-a stabilit ca prioritati reconstructia ecologica a rezervatiei biosferei Deltei Dunarii si a litoralului romanesc, a declarat, miercuri, ministrul de resort, Nicolae Nemirschi, potrivit Newsin.

"Reconstructia ecologica a litoralului si a Deltei Dunarii vor reprezenta prioritatile mele cat voi fi la Ministerul Mediului", a spus Nemirschi, intr-o reuniune cu reprezentanti ai institutelor de cercetare din Romania, pe care i-a invitat, totodata, sa i se adreseze cu propuneri privind renaturarea Deltei Dunarii, cu idei pentru dezvoltarea durabila a Deltei si Marii Negre, precum si cu sugestii despre dezvoltarea unor afaceri care sa nu fie incompatibile cu statutul de arii protejate ale acestor zone.

El a adaugat ca actuala campanie de mediu, ce se deruleaza intre 1 si 6 iunie, va deveni "o traditie".

Reprezentantii Institutului National de Cercetare Dezvoltare Marina "Delta Dunarii" Tulcea au ca obiective pentru Delta Dunarii refacerea retelei de canale pentru imbunatatirea circulatiei, prin dragarea aluviunilor si decolmatare, precum si renaturarea, in prima faza, a peste 15.700 hectare care inainte de 1990 au fost indiguite pentru agricultura si piscicultura, iar ulterior au fost abandonate.

De asemenea, ei au solicitat ca masurile luate de autoritatile centrale sa nu-i afecteze pe cei 14.000 de oameni din localitatile din Delta, din care 1.700 sunt pescari.

Reprezentantii institutului din Tulcea au atentionat ca mai intai vor trebui delimitate patrimoniile fiecareia dintre agentiile care desfasoara activitati in Delta (Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Administratia Domeniilor Statului, Administratiei Zonei Libere Sulina, Administratia Nationala Apele Romane, Administratia Portuara, cea a Dunarii de Jos etc), abia ulterior putand fi realizate proiecte de investitii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 4349 ori
Citeste mai multe despredelta dunarii litoral nemirschi reconstructie