Nemirschi: Reconstructia ecologica a Deltei si a litoralului sunt prioritatile Ministerului Mediului

Miercuri, 03 Iunie 2009, ora 16:20
4426 citiri
Nemirschi: Reconstructia ecologica a Deltei si a litoralului sunt prioritatile Ministerului Mediului

Ministerul Mediului si-a stabilit ca prioritati reconstructia ecologica a rezervatiei biosferei Deltei Dunarii si a litoralului romanesc, a declarat, miercuri, ministrul de resort, Nicolae Nemirschi, potrivit Newsin.

"Reconstructia ecologica a litoralului si a Deltei Dunarii vor reprezenta prioritatile mele cat voi fi la Ministerul Mediului", a spus Nemirschi, intr-o reuniune cu reprezentanti ai institutelor de cercetare din Romania, pe care i-a invitat, totodata, sa i se adreseze cu propuneri privind renaturarea Deltei Dunarii, cu idei pentru dezvoltarea durabila a Deltei si Marii Negre, precum si cu sugestii despre dezvoltarea unor afaceri care sa nu fie incompatibile cu statutul de arii protejate ale acestor zone.

El a adaugat ca actuala campanie de mediu, ce se deruleaza intre 1 si 6 iunie, va deveni "o traditie".

Reprezentantii Institutului National de Cercetare Dezvoltare Marina "Delta Dunarii" Tulcea au ca obiective pentru Delta Dunarii refacerea retelei de canale pentru imbunatatirea circulatiei, prin dragarea aluviunilor si decolmatare, precum si renaturarea, in prima faza, a peste 15.700 hectare care inainte de 1990 au fost indiguite pentru agricultura si piscicultura, iar ulterior au fost abandonate.

De asemenea, ei au solicitat ca masurile luate de autoritatile centrale sa nu-i afecteze pe cei 14.000 de oameni din localitatile din Delta, din care 1.700 sunt pescari.

Reprezentantii institutului din Tulcea au atentionat ca mai intai vor trebui delimitate patrimoniile fiecareia dintre agentiile care desfasoara activitati in Delta (Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Administratia Domeniilor Statului, Administratiei Zonei Libere Sulina, Administratia Nationala Apele Romane, Administratia Portuara, cea a Dunarii de Jos etc), abia ulterior putand fi realizate proiecte de investitii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#delta, #dunarii, #litoral, #nemirschi, #reconstructie , #Stiri Turism