MT estimeaza ca in doi ani numarul turistilor polonezi se va dubla

Sambata, 26 Septembrie 2009, ora 15:53
2438 citiri
MT estimeaza ca in doi ani numarul turistilor polonezi se va dubla

Reprezentantii Ministerului Turismului au declarat, cu ocazia inaugurarii Biroului de Turism al Romaniei la Varsovia, ca estimeaza ca in aproximativ doi ani numarul turistilor polonezi care vor vizita Romania se va dubla, la peste 600.000, fata de 276.525 in anul 2008.

"Reprezentantii Egiptului, prezenti la acest targ, spuneau ca in anul 2008 numarul de vizitatori polonezi in Egipt a fost de 600.000. Noi vrem ca in cel mult doi ani sa depasim acest numar, iar biroul de turism nou infiintat la Varsovia ne va ajuta in acest demers", a declarat secretarul de stat in Ministerul Turismului, Gheorghe Nastasia, la inaugurarea biroului de turism al Romaniei de la Varsovia, cel de-al 17-lea birou de promovare turistica a tarii din strainatate.

Amabasadorul Romaniei in Polonia, Gheorghe Predescu, a precizat ca pana in anii '90 turistii polonezi reprezentau un segment important din numarul total al strainilor care vizitau tara.

"Pana in anii '90, turistii polonezi reprezentau un numar semnificativ. Vrem sa reluam si sa amplificam acest lucru. Era foarte important sa avem un birou de promovare in Varsovia si sunt optimist ca astfel vom reusi sa aducem mai multi turisti polonezi in Romania", a spus ambasadorul Romaniei in Polonia.

Totodata, secretarul de stat in cadrul MT, Gheorghe Nastasia, a precizat ca banii alocati festivitatilor de inaugurare a biroului din Polonia au fost inclusi in suma de 10.000 euro alocata de minister pentru participarea Romaniei la targul international de turism "Tour & Travel" din Polonia.

In cadrul standului Romaniei de la targul de turism din Varsovia au fost prezente firmele Karpaten Turism si Carpathian Travel Adventure, care au promovat in special zone precum Bucovina, Maramures, Dobrogea si Transilvania.

Reprezentantii operatorilor romani prezenti la targ au declarat pentru NewsIn ca persoanele care le-au vizitat standul au fost interesati de turismul autohton montan, dar si de segmentul turismului sportiv. Romania participa la cea de-a 17-a editie a targulului international de turism "Tour & Travel" de la Varsovia, care are loc in perioada 24-26 septembrie, cu un stand de 21 de metri patrati. Vineri, in cea de-a doua zi a targului, Ministerul Turismului a inaugurat biroul de promovare turistica a Romaniei din Varsovia.

Potrivit directorului de marketing si relatii internationale din cadrul ministerului, Carmen Moraru, cheltuielile minime de functionare ale biroului se ridica la 854 euro/luna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#mt, #promovare, #targ, #turisti , #Stiri Turism