Impuscaturi cu vopsea, o distractie la moda

Sambata, 05 August 2006, ora 07:44
4745 citiri

Markere pe post de arme, bile pline cu vopsea reprezentand munitia, masti pentru fata, combinezoane, manusi, spirit de observatie, rapiditate, echipe concurente si distractie cat cuprinde, aceasta ar fi, pe scurt, descrierea unui sport care a inceput sa prinda tot mai mult teren in Romania, mai ales in Capitala.Paintballul a devenit o optiune pentru cei care vor sa iasa, sa-si petreaca timpul liber in alta parte decat la terase sau in discoteci.

Jocul se desfasoara printre cazemate, foisoare si buncare

Paintballul este un joc la care participa, de obicei, doua echipe, dar sunt terenuri unde pot juca si patru echipe. Regula principala este impuscarea adversarului cu vopsea. Strategiile de joc sunt diferite: fie se elimina adversarii, fie mai intervine un steag la mijlocul terenului, pe care jucatorii trebuie sa-l aduca in baza. "La Swat versus Tero se folosesc bile de culori diferite si echipele incep din puncte de plecare diferite. Echipa care va reusi sa elimine toti jucatorii adversi, ea avand cel putin un jucator neeliminat, va fi declarata castigatoare. Sau exista si jocul cu steaguri. Dar echipele isi pot stabili singure regulile de joc", ne-a spus Andreea Savu, PR manager de la CityPaintball. Potrivit ei, echipele pot fi formate din 10, dar si din doi sau 15 oameni. Meciul este supravegheat de un arbitru. "Cel mai important este sa nu-ti dai masca jos de pe fata. Inainte de a intra pe teren se semneaza pentru instructajul facut", ne-a precizat Andreea. La CityPaintball din cadrul bazei Vointa, echipamentele nu costa, se plateste numai pe numarul de bile folosit. "Nu exista un numar minim de bile obligatorii, in medie se folosesc 100 de bile la un meci, iar acesta dureaza pana cand si-au consumat bilele", a mai spus Andreea.

Zi de nastere serbata in camuflaj

Joi seara, Mary si-a adus prietenii la Baza Vointa, ca sa-si serbeze intr-un mod inedit ziua de nastere. "Sunt pentru prima data aici, stiam de sportul asta mai de mult si m-am gandit ca acum e ocazia sa-l incerc. Nu mi-e frica decat de vanatai", ne-a spus tanara entuziasmata. Instructorul i-a asigurat insa pe tineri ca vanataile nu apar decat daca trag unul in celalalt la mai putin de opt metri.

Competitia nocturna, preferata vara

La CityPainball se poate juca si noaptea. Nocturna are si terenul de speedball (paintballul de competitie) si cel de recball (paintballul recreational). "Acum, vara, e full non-stop. La un moment dat s-a jucat si 24 de ore in continuu. Jucatorii prefera sa joace de la 5 seara pana dimineata", ne-a zis Marius Burda, instructor de paintball. Cei interesati sa joace performant pot sa opteze si pentru antrenamente. De obicei, acestea se fac in weekend. "E recomandat sa sunati ca sa aflati exact ora antrenamentelor", ne-a spus Andreea.

In majoritatea cazurilor, echipamentul este gratis si se platesc numai bilele, care in medie costa 3.000 lei vechi bucata. Echipamentele si armele se pot cumpara, in cazul acestora din urma pretul incepand de la 100, 150 si ajungand la 1.000 de euro. In aceasta perioada, firmele practica si reduceri sau ofera bonusuri. Paintball se poate juca la CityPaintball (in incinta Bazei Sportive Vointa, in spatele statiei de metrou Aurel Vlaicu), la Playground Paintball Club (sos. Grozavesti 84, in spate la Ecran Club / FTMB), Asociatia Nationala de Paintball (terenul este in Padurea Magura, situata pe partea dreapta a DN1 la Km 15, intre Otopeni si Prisma), dar si pe litoral, la Neptun si la Costinesti.

Delia CHILIANU

Adevarul

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...