Monopoly trece la Visa

Miercuri, 26 Iulie 2006, ora 16:58
1207 citiri

Copiii se vor obisnui de mici cu idea ca la cumparaturi, cardul este de baza. Si asta pentru ca cea mai noua versiune britanica a celebrului joc Monopoly, a renuntat la sutele de hartii galbene, albastre si mov ce reprezentau banii, in schimbul valoroaselor carduri de debit.Schimbarea s-a facut datorita folosirii tot mai frecvente a cardurilor pentru cumparaturi. Si cum compania Hasbro Inc., producatorul celor mai vandute planese de joc, doreste ca Monopoly sa fie mereu la moda, a decis trecerea la Visa. In plus, riscurile ca partenerii de joc sa triseze, devin aproape nule.

Cel mai probabil, trecerea la valoroasele bucati de plastic se va face si in Statele Unite, dupa cum declara reprezentantii companiei producatoare.

Monopoly a fost lansat in 1935, oferindu-le jucatorilor sansa de a se detasa de realitatea financiara de dupa cea mai grava depresiune financiara. Jucatorii aveau posibilitatea sa devina adevarati magnati ai pietei imobiliare, achizitionand proprietati botezate dupa locuri reale din Atlantic City, New Jersy. La cativa ani diferenta, a fost facuta si o editie britanica, ce folosea nume locale.

In noua versiune a Monopoly Here & Now, jucatorii inregistreaza sumele pe un scanner de marimea palmei si folosesc cardul pentru a incheia afacerea. Aceasta nu este prima modificare prin care trece faimosul joc. S-au editat editii inspirate de filmele Star Wars si Lord of the Rings. In plus, a fost pusa in vanzare si o varianta in care jucatorii puteau cumpara proprietati in Notting Hill Gate, locatie amintita intr-un film ce a avut-o ca protagonista pe Julia Roberts.

Bloombiz

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...