Minuni culinare: locuri unde fanteziile gourmet devin realitate

Miercuri, 30 Martie 2011, ora 17:55
3209 citiri
Minuni culinare: locuri unde fanteziile gourmet devin realitate

Pentru turistii care adora vacantele gourmet, care isi planifica de obicei concediul in functie de preparatele culinare exotice pe care le pot testa la destinatie sau pur si simplu pentru toti cei care se dau in vant dupa inghetata, dulciuri, feluri de mancare mai deosebite, lonelyplanet.com a selectat mai multe locatii absolut delicioase. 

Fabrica de inghegata Ben & Jerry’s din Vermont, Statele Unite ale Americii este un exemplu de afacere de familie care a avut success multumita ingredientelor naturale, cumparate doar de la producatori locali care sunt adeptii agriculturii ecologice si ai curentului bio.

Varietatile de inghetata servite aici iti vor pune la grea incercare papilele gustative si vei avea dificultati in alegerea unui singur produs.

Inghetata cu ciocolata, cu crema de vanilie, cu topping facut din fulgi de ciocolata, cu alune presarate sau cu bucati de migdale caramelizate sunt doar cateva dintre uimitoarele varietati pe care le poti cumpara.

Dintre toate magazinele alimentare prezente pe strada Tverskaya, din Moscova, Yeliseyvevsky’s are cel mai opulent décor, caracterizat de candelebra luxoase si de marmura pusa in valoare de toate decoratiunile aurite.

Produsele vandute nu se lasa cu nimic mai prejos si iti ofera o selectie din cele mai bune bauturi, dulciuri sau feluri de mancare.

Poti gasi aici votca turnata in sticle modelate sub forma unor ursi, coniac vechi, somon afumat, chiftelute, caviar Beluga, mai multe soiuri de sampanie, de branzeturi fine si de mezeluri apetisante. In ceea ce priveste dulciurile de aici, poti cumpara cele mai bune praline belgiene.

Paseo de la Pricesa  face legatura intre orasul Puerto Rico si port si este un pasaj cochet, decorat cu flori si cu o fantana frumoasa.

Dincolo de aspectul estetic extrem de placut, Paseo de la Princesa se bucura si de foarte multe magazine si cafenele, devenind astfel si o ispita comerciala.

De la buticurile deschise in zona poti cumpara vata de zahar pe bat, mere glazurate, tot felul de prajituri cu crema.

Desigur, poti lua de aici si mancare adevarata. Cel mai bine alegi o terasa unde sa te poti relaxa la un cocktail pina colada savurand galustile de aluat pline cu fructe de mare. Tot pe Paseo de la Princesa exista si un bar unde sunt oferite pahare cu cidru rece, scos din butoaie de lemn.

Daca Disneyland este pe primul loc in dorintele de vis ale copiilor, atunci probabil ca pe urmatoarea pozitie in preferintele celor mici se afla Lumea Ciocolatei Hershey’s (Hershey’s Chocolate World).

Un complex dedicat in intregime pretiosului dulce, unde ciocolata exista in toate formele, combinatiile si texturile posibile. Chocolate World a pus Pensylvania pe harta dulce a gurmanzilor, atrasi de branduri celebre care au luat nastere aici, cum ar fi, de exemplu, Kit Kat.

Piata publica Mercado de la Merced, din capitala Mexicului, este o desfatare pentru simturi. Vei fi uimit de legumele si fructele exotice asezate pe tarabe, de covorasele colorate cu motive traditionale, de preparatele specifice sau de specialitatile culinare pe care vanzatorii le etaleaza cu mandrie.

Poti cumpara: branza alba proaspata, mai multe soiuri de ardei chilli extrem de iuti, nopales, adica acei cactusi comestibili, pe care ii poti incerca fie cruzi, fie fierti la abur si multe alte bunatati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#vacanta gourmet, #turisti, #preparat culinar exotic, #dulce , #Stiri Turism