Ministerul Turismului vrea sa demoleze 100 de constructii. A inceput cu Litoralul

Marti, 03 Ianuarie 2012, ora 14:40
1992 citiri
Ministerul Turismului vrea sa demoleze 100 de constructii. A inceput cu Litoralul

Operatiunea de demolare a hotelului Histria din Mamaia a fost reluata, marti. Alte peste 100 de constructii la nivel national sunt in curs de evaluare din punct de vedere a autorizatiilor de constructie, a declarat Bogdan Oprea, purtator de cuvant al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

"Dupa demolarea etajului patru, a mansardei si a anexelor Hotelului Histria, pentru care nu exista autorizatie de constructie, alte 100 - 110 constructii, la nivel national, sunt in evaluare. Pe litoral este posibil sa fie 40 de constructii fara autorizatie de constructie sau cu autorizatii emise ilegal, insa nu avem o situatie. Acum se demoleaza in Mamaia, apoi vor urma celelalte statiuni de pe litoral", a afirmat Bogdan Oprea.

Oficialul MDRT a precizat ca, pana in prezent, au fost verificate peste 150 de constructii, in ultimul an.

"MDRT deruleaza o campanie de demolare a constructiilor ilegale, la nivel national. S-au verificat peste 150 de constructii, in ultimul an, din care o parte au fost demolate sau urmeaza, iar o parte detin autorizatii de constructie legale."

"Campania a fost demarata de doi ani de minister, deoarece se investesc bani europeni in marketing, in promovarea destinatiilor turistice, iar daca dorim ca turistii sa revina in Romania, trebuie sa facem ordine in haos. In cazul statiunilor de pe litoral, este foarte clar ca nu pot exista constructii la mai putin de 200 de metri de la linia apei, pe plaja', a precizat purtatorul de cuvant al MDRT.

Demolarea extinderilor ilegale ale Hotelului Histria din Mamaia a inceput in 27 decembrie 2011, deoarece proprietarul unitatii a executat fara autorizatie de construire etajarea si mansardarea hotelului, a realizat o structura din lemn la nivelul parterului si al etajelor 1, 2 si 3 si a unor scari exterioare pe structura metalica pentru accesul la fiecare nivel si a amplasat foisoare din lemn.

"Actiunea de demolare se va finaliza intr-o saptamana sau in zece zile, atunci cand constructia va ajunge la starea initiala. Patronul hotelului (Gheorghe Bosanceanu - n.r.) stia de mai bine de un an de aceasta situatie, pentru ca a primit cinci sau sase somatii in aceasta perioada', a mentionat Oprea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
O filială a gigantului american Google, Mandiant, avertizează joi, 18 aprilie, într-un raport, cu privire la activităţi ale unei grupări de hackeri cu legături cu spionajul rus, Sandworm,...
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare pentru imagini, denumită JPEGli, care promite să revoluționeze modul în care fotografiile sunt afișate și gestionate pe internet....
#demolari MDTR, #Ministerul Turismului demolari cladiri , #Stiri Turism