Ministerul Mediului, rotita care poate opri proiectul Rosia Montana

Marti, 23 Iunie 2009, ora 15:23
7642 citiri
Ministerul Mediului, rotita care poate opri proiectul Rosia Montana

Ministerul Mediului asteapta hotararea instantei inainte de a constitui o Comisie de analiza care sa se pronunte privind acordarea avizului de mediu pentru proiectul Rosia Montana, insa decizia finala este una politica si apartine guvernului, a declarat marti ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

"Ministerul Mediului nu ar avea nicio problema cu acordarea avizului de mediu, daca specialistii se pronunta pentru derularea proiectului, insa guvernul este mandatat sa ia o decizie politica in acest caz", a precizat Nemirschi, pentru NewsIn.

"Ministerul Mediului este o rotita care poate bloca acest proiect, sigur nu suntem inca in aceasta situatie si, deocamdata, nu s-a blocat nimic. Asteptam decizia instantei", a mai spus el.

Ministrul a mentionat ca, in ceea ce priveste contestatiile facute pe acest proiect, el "nu este pregatit din punct de vedere profesional sa-si dea cu parerea daca ceea ce se face acolo este bine sau este rau".

"Eu nu pot sa ma erijez intr-un factor de decizie, pentru ca nu am competenta necesara. Exista o comisie de specialisti care se ocupa de acest caz", a mai spus Nemirschi.

La inceputul lunii februarie, Curtea de Apel Bucuresti a obligat Ministerul Mediului sa emita avizele si acordurile de functionare pentru doua baraje solicitate de Rosia Montana Gold Corporation, insa ministerul a facut recurs.

In 9 septembrie 2008, Rosia Montana Gold Corporation a actionat in instanta fostul minister al Mediului si Dezvoltarii Durabile, avand ca baza refuzul ministerului de a emite acordul de functionare pentru barajele Corna si Cetate, pe care compania doreste sa le ridice in cadrul proiectului Rosia Montana.

In 14 mai, autoritatile locale din Rosia Montana au depus, la Ministerul Mediului, o lista cu aproape 4.200 de semnaturi de la cetatenii din zona, prin care solicita reluarea analizei pentru demararea proiectului minier.

Primarul localitatii Rosia Montana, Eugen Furdui, a declarat ca semnaturile au fost stranse in noua zile de la cetateni din localitatile invecinate proiectului, respectiv Rosia Montana, Campeni si Abrud.

 

Apple, acuzați de Comisia Europeană că magazinul lor de aplicații încalcă legislația UE. Ce riscă gigantul tehnologic
Apple, acuzați de Comisia Europeană că magazinul lor de aplicații încalcă legislația UE. Ce riscă gigantul tehnologic
Comisia Europeană a deschis luni, 24 iunie, calea unor sancţiuni grele împotriva Apple, estimând, în primă instanță, că magazinul de aplicaţii App Store nu respectă regulile concurenţei...
Google vrea să introducă măsuri pentru combaterea conținutului generat de AI pe YouTube
Google vrea să introducă măsuri pentru combaterea conținutului generat de AI pe YouTube
Google începe să ia mai în serios „fenomenul” canalelor YouTube specializate în conținut generat de AI, oferind utilizatorilor și creatorilor YouTube de bună credință opțiuni...
#continuare, #decizie, #montana, #nemirschi, #proiect, #rosia , #Stiri Turism

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Ce simbolizează o sticlă cu apă lăsată pe acoperișul unei mașini. Oportunitatea nebănuită de majoritatea oamenilor
  2. Statul care devine patria miliardarilor. Peste 6.700 de bogați ar urma să se mute aici până la sfârșitul acestui an
  3. Cele trei modele de autoturisme SUV care trebuie evitate atunci când sunt vândute second hand
  4. Un gigant auto care are fabrică și în România trece la concedieri masive
  5. Cum arată prima mașină electrică "chinezească" produsă în Europa. Va concura puternic Dacia Spring VIDEO
  6. Prețurile au luat-o razna complet pe litoralul românesc: stațiunea care concurează cu Mamaia, din acest punct de vedere
  7. Un sediu AUR a fost vândut cu o sumă colosală. Mesajul cu maximă vizibilitate care ere afișat ”în vitrină”
  8. Super-afacere pe criză: profit-record făcut de un cunoscut lanț de covrigării
  9. Familia Becali, gata să dea lovitura. Investiție masivă pregătită în Constanța
  10. BNR dă unde verde milionarului Dan Ostahie să cumpere o bancă românească. Cum se va numi noua instituție