Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul Mediului, rotita care poate opri proiectul Rosia Montana

Ministerul Mediului, rotita care poate opri proiectul Rosia Montana

Ministerul Mediului asteapta hotararea instantei inainte de a constitui o Comisie de analiza care sa se pronunte privind acordarea avizului de mediu pentru proiectul Rosia Montana, insa decizia finala este una politica si apartine guvernului, a declarat marti ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

"Ministerul Mediului nu ar avea nicio problema cu acordarea avizului de mediu, daca specialistii se pronunta pentru derularea proiectului, insa guvernul este mandatat sa ia o decizie politica in acest caz", a precizat Nemirschi, pentru NewsIn.

"Ministerul Mediului este o rotita care poate bloca acest proiect, sigur nu suntem inca in aceasta situatie si, deocamdata, nu s-a blocat nimic. Asteptam decizia instantei", a mai spus el.


Ministrul a mentionat ca, in ceea ce priveste contestatiile facute pe acest proiect, el "nu este pregatit din punct de vedere profesional sa-si dea cu parerea daca ceea ce se face acolo este bine sau este rau".


"Eu nu pot sa ma erijez intr-un factor de decizie, pentru ca nu am competenta necesara. Exista o comisie de specialisti care se ocupa de acest caz", a mai spus Nemirschi.


La inceputul lunii februarie, Curtea de Apel Bucuresti a obligat Ministerul Mediului sa emita avizele si acordurile de functionare pentru doua baraje solicitate de Rosia Montana Gold Corporation, insa ministerul a facut recurs.


In 9 septembrie 2008, Rosia Montana Gold Corporation a actionat in instanta fostul minister al Mediului si Dezvoltarii Durabile, avand ca baza refuzul ministerului de a emite acordul de functionare pentru barajele Corna si Cetate, pe care compania doreste sa le ridice in cadrul proiectului Rosia Montana.


In 14 mai, autoritatile locale din Rosia Montana au depus, la Ministerul Mediului, o lista cu aproape 4.200 de semnaturi de la cetatenii din zona, prin care solicita reluarea analizei pentru demararea proiectului minier.


Primarul localitatii Rosia Montana, Eugen Furdui, a declarat ca semnaturile au fost stranse in noua zile de la cetateni din localitatile invecinate proiectului, respectiv Rosia Montana, Campeni si Abrud. 
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 7234 ori