Mii de cadouri asteapta turistii in Pietele de Craciun europene

Luni, 06 Decembrie 2010, ora 16:22
2474 citiri
Mii de cadouri asteapta turistii in Pietele de Craciun europene

In fiecare an, turistii sunt invitati sa consulte oferta propusa de artizani, artisti si maestri cofetari care aleg cele mai bune produse pentru Pietele de Craciun din Europa. 

Cumparaturi in parfum de ciocolata belgiana

Ciocolata cu lapte, cu alune, amaruie sau cu diverse umpluturi aromate, vestitele praline belgiene si sute de figurine din martipan si zahar asteapta sa fie cumparate de catre turistii care se plimba prin Piata de Craciun organizata in zona delimitata de Place Sainte Catherine, Bulevardul Anspach si strada Bourse.

Pe langa dulciuri, vanzatorii comercializeaza decoratiuni, suveniruri si articole de artizanat, alcatuind un tablou colorat si plin de viata, mai ales ca “magazinele” sunt de fapt 240 de casute. Acestea au forma unor casute de turta dulce, sunt acoperite de zapada artificiala si luminate de zeci de beculete colorate.

Piata de Craciun se deschide la sfarsitul lunii noiembrie si se inchide in ultima zi din decembrie iar programul “casutelor” este in intervalul orar 9 dimineata – 10 seara.

Bunatati vieneze la Targul de Craciun

Turistii care aleg Viena pentru a se bucura de bogatia de produse expuse in pietele special amenajate cu ocazia Craciunului trebuie sa stie ca in capitala Austriei Christkindlmarkt sau Piata de Craciun se desfasoara in fiecare an intre 15 noiembrie si 24 decembrie.

Cea mai renumita piata este cea din fata Primariei dar in oras exista foarte multe spatii pregatite in acelasi scop, chiar si in curtea Palatului Schoenbrunn.

Traditia se pastreaza de 700 de ani, austriecii decorand mai mult de 10 locatii cu casute frumoase, pline de bunatati. Printre cele mai cautate produse alimentare se numara fisticul tras in caramel, castanele coapte si carnatii, preparati dupa retete traditioanele. De asemenea, vinul fiert, punchul si prajiturile cu mere ocupa locuri privilegiate in preferintele clientilor.

Craciun medieval in Praga

Piata de Craciun din Praga are numeroase puncte comune cu cea din Viena, pornind de la atmosfera si terminand cu lucrurile oferite turistilor de comercianti, artisti si mesteri populari. Cu toate acestea, o diferenta demna de luat in calcul, mai ales de gurmanzi, este faptul ca in capitala Cehiei standurile cu mancare si bautura sunt mai numeroase.

Truhlik, produsele de patiserie, sunt extrem de gustoase, au numeroase umpluturi, atat dulci cat si sarate, dar pot fi cumparate si pateuri simple, sau cu stafide. Turistii pot savura un corn aburind alturi de vin fiert sau lichior cald de miere.

O curiozitate ce tine de traditia Craciunului din capitala Cehiei consta in suvenirurile unice, realizate de mesteri fierari. De asemenea, tinand cont de faptul ca Praga este supranumita “Orasul clopotnitelor”, turistii vor putea asculta concerte de colinde in biserici sau in manastiri.

Cea mai mare si mai frumoasa piata de Craciun se afla in centrul Orasului Vechi, unde in

Delicii frantuzesti la Montparnass

Place Saint Sulpice, Montparnass si La Maison du Limousin  sunt principalele argumente care pledeaza in favoarea vizitarii Parisului in perioada Craciunului.

Mai exact, Place Saint Suplice este una dintre cele mai aglomerate Piete de Craciun din Franta, deschisa in perioada 29 noiembrie-24 decembrie. 60 de artisti vin sa isi prezinte exponatele publicului, in cadrul celor trei targuri organizate in zona.

Montparnass, piata produselor alimentare, este deschisa toata luna decembrie iar turistii pot cumpara branzeturi, prajituri si alte preparate delicioase gatite dupa retete traditionale.

In piata La Maison du Limousin, deschisa in perioada 27 noiembrie – 24 decembrie, turistii pot alege produse deosebite, precum portelan Limoges, foarte apreciat pe plan local, precum si miere regionala, gemuri, bomboane sau lichioruri.

Piata de Craciun Budapesta

In Ungaria, nu se poate vorbi despre o traditie a pietelor de Craciun, in conditiile in care in Pesta se organizeaza targuri cu aceasta ocazie de doar sase ani. Cu toate acestea, turistii sunt incantati de oferta comerciantilor, care se intrec propunandu-le clientilor jucarii, decoratiuni si preparate alimentare.

Vinul fiert, castanele coapte si prajiturile gustoase fac deliciul vizitatorilor. La fel ca in celelalte piete de Craciun din capitalele europene, in Budapesta vanzatorii stau in casute frumos impodobite si luminate de zeci de beculete.

Pe de alta parte, trebuie sa stiti ca preturile sunt destul de ridicate, globurile, jucariile si produsele de sarbatoare costa in medie, 5 euro. Spre exemplu, un glob pictat manual pleaca de la 7 euro, un carnat in Viena costa  3-4 euro sau chiar 10 euro in Praga, in timp ce pretul prajiturilor variaza intre 3-15 euro. Pentru un pahar de vin fiert turistii platesc aproximativ 3 euro.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#cadouri, #craciun, #europene, #piete, #targ, #turisti , #Stiri Turism