Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MDRT, 4 mil. euro pentru promovarea brandului turistic pe canale TV internationale

MDRT, 4 mil. euro pentru promovarea brandului turistic pe canale TV internationale

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a anuntat marti, prin intermediul unui comunicat, lansarea procedurii de achizitie de publicitate pe canale internationale de televiziune, cu un buget maxim de 4.000.000 euro, fara TVA, realteaza NewsIn.

Actiunea este cofinantata in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, Axa 5, operatiunea "Crearea unei imagini pozitive a Romaniei ca destinatie turistica prin definirea si promovarea brandului turistic national".

"Obiectivul general al campaniei este promovarea brandului turistic national pe canalele internationale de televiziune, in scopul crearii unei imagini pozitive a Romaniei ca destinatie turistica, a cresterii gradului de cunoastere a tarii pe plan international si a cresterii numarului de turisti proveniti in special de pe principalele piete prioritare identificate in Master Planul pentru Dezvoltarea Turismului National 2007 - 2026", se arata in comunicat.


Astfel, vor fi difuzate spoturi de 30 secunde si de 20 de secunde in proportie egala (50 % spoturi de 30 de secunde si 50 % spoturi de 20 de secunde).


Ofertantul va asigura distributia echilibrata a spoturilor pe durata unei campanii de 12 luni, iar numarul difuzarilor va fi distribuit in mod egal pe zile.


MDRT doreste ca cel putin 60% din spoturile difuzate pe fiecare din cele trei posturi sa fie difuzate la ore de maxima audienta corespunzatoare fiecarei regiuni geografice acoperite de fiecare dintre acestea.


Posturile de televiziune vizate sunt primele trei posturi de televiziune internationale in functie de audienta in randul persoanelor care calatoresc (in interes de afaceri si de placere, minim 6 calatorii pe an) conform datelor furnizate de European Media and Marketing Survey (EMS) pentru anul 2010.


Criteriul de atribuire a contractului este oferta cea mai avatajoasa din punct de vedere economic in conditiile celui mai mic cost pe punctul de audienta, conform media planului oferit.


Durata contractului este de 12 luni de la data atribuirii acestuia. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1008 ori