Marele Coppola s-a indragostit de Chirita

Joi, 17 Februarie 2005, ora 21:09
1450 citiri

Aflat in Romania, celebrul regizor american se relaxeaza fredonind refrenul piesei care l-a fascinat la Teatrul de ComedieIn ultima luna, Francis Ford Coppola a stat mai mult in Romania decit in SUA. Celebrul regizor si scenarist a tatonat terenul pentru realizarea viitorului sau film. El este gazduit de un prieten roman, care-i asigura discretie totala. In afara lucrului la scenariu, Coppola este prins si cu selectia viitorilor sai actori, majoritatea figuranti sau interpreti ai unor roluri secundare. De exemplu, el a cautat indelung pe cineva care sa poata juca rolul unui medic. Si, se pare, inca mai cauta.

Spre sfirsitul lunii ianuarie, Coppola a fost invitat la piesa A"A douasprezecea noapteA", de Shakespeare, la Teatrul de Comedie. N-a venit. A doua zi insa, surpriza: printre spectatorii incintati de A"Chirita of BirzoieniA" se numara si Francis Ford Coppola! Era insotit de nepoata lui si de un prieten. La inceput parea rece, distant, tipic anglo-saxon. Dupa spectacol redevenise cald, jovial, cum ii sta bine unui personaj cu radacini italiene.

Dupa spectacol, celebrul artist s-a dus glont la scenarista si regizoarea piesei, Iarina Demian. A imbratisat-o - A"Brava! Brava!A" - si a rugat-o sa-i prezinte toti actorii. Marele Coppola a urcat scarile tocite ale Teatrului de Comedie, a ajuns in A"micul foaierA" si a asteptat acolo, in picioare, pina cind si ultimul actor a iesit din cabina!

Seara, Coppola a cinat la un restaurant select cu Iarina Demian si cu fiul acesteia, actorul Tudor Chirila, interpretul unui rol principal in A"Chirita of BirzoieniA". A doua zi, Coppola a vizitat Institutul de Teatru si Film (fostul IATC), unde a fredonat indelung refrenul piesei din ajun: A"Chirita!... Chirita!...A". De altfel, mai multe persoane din preajma sa au confirmat ca, de citeva saptamini, acesta este refrenul preferat al marelui regizor american.

Sursa: Ex

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...