Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Maratonul literar european la Bucuresti

Maratonul literar european la Bucuresti

Proiectul "Maraton literar european" se va desfasura la 9 mai, de Ziua Europei, simultan in cinci tari, la Bucuresti evenimentul urmand sa fie marcat in studiourile T8 si T1 ale Societatii Romane de Radiodifuziune.

La intalnirea cu presa va fi prezenta Meri Malaguti, directorul Fundatiei "Aida", organizatie italiana care a lansat ideea desfasurarii Maratonului literar la nivel european.

Proiectul se deruleaza in tarile co-organizatoare, dureaza opt ore si va cuprinde lecturi din operele scriitorilor Italo Svevo (1861-1928) - Italia, Carmen Conde (1907-1996) - Spania, Konstantinos Kavafis (1863-1933) - Grecia, Yordan Radichkov (1929-2004) - Bulgaria si Mircea Eliade (1907-1986) - Romania.

Publicul cititor/spectator va fi format din elevi, studenti, adulti, pasionati de literatura, de evenimente culturale. Selectiuni audio si video ale evenimentului desfasurat in toate tarile partenere se vor regasi pe un DVD, care va fi distribuit gratuit.

Proiectul 'Maraton literar european', coordonat de Sorina Manuela Man, se realizeaza cu sprijinul Comisiei Europene, prin Programul "Cultura 2000".

Pe parcursul a cinci editii, emisiunea "Arte in actualitate" va realiza materiale speciale de prezentare a celor cinci scriitori.

Prima emisiune (dedicata poetului grec Konstantinos Kavafis) a fost difuzata la Radio Romania Actualitati duminica, 18 martie. Urmatoarele emisiuni sunt programate in 1, 15 si 22 aprilie si 6 mai. Toate emisiunile speciale vor putea fi ascultate pe site-ul proiectului, gazduit de Radio3net.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1018 ori