Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mai multe puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria

Mai multe puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria
Studentii vor arata la granita dintre Romania si Bulgaria doar carnetul de student si pasaportul, de la 1 ianuarie 2007, fara a li se mai stampila pasaportul. Hotararea a fost luata cu ocazia vizitei oficiale, la Bucuresti, a ministrului de interne bulgar Rumen Petkov. Ministrul Administratiei si Internelor Vasile Blaga si omologul sau bulgar Rumen Petkov au semnat, luni, un Acord de cooperare prin care controlul se va face o singura data la fiecare punct de trecere a frontierei, iar studentilor din cele doua tari nu li se vor mai stampila pasapoartele.

Studentii romani si bulgari vor arata doar carnetul de student si pasaportul, de la 1 ianuarie 2007, fara a li se mai stampila pasaportul, pentru a nu mai pierde timpul la granita. "Cele doua ministere au dispus ca studentilor din cele doua tari sa nu le mai fie stampilat pasaportul cand trec frontiera romano-bulgara", a declarat ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga.

De asemenea, pana la 1 ianuarie 2007 vor fi deschise noi puncte de frontiera, tot pentru a se fluidiza traficul si pentru a reduce timpul de asteptare la granita."Guvernul bulgar a analizat posibilitatea si oportunitatea deschiderii unor alte puncte de trecere a frontierei romano-bulgar", a declarat ministrul de interne bulgar Rumen Petkov.

"Va voi prezenta acum un argument pentru a va arata de ce guvernul bulgar este de acord cu acest lucru: inca nu s-a terminat sezonul turistic si litoralul Bulgariei a fost vizitat de foarte multi romani. De asemenea, investitiile oamenilor de afaceri bulgari in Romania a ajuns undeva la 12 miloane de euro", a explicat ministrul Rumen Petkov, referindu-se la nevoia fluidizarii traficului la frontiera romano-bulgara prin deschiderea mai multor puncte de frontiera.Bloombiz
si
Agentia NewsIn


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 962 ori