Luna filmului european

Marti, 01 Noiembrie 2005, ora 07:22
1208 citiri

Peste 70 de pelicule europene ruleaza in Romania la festivalurile din noiembrie Marea Britanie si Franta aduc peste 70 de filme europene pe marile ecrane din Bucuresti si din tara, in perioada 28 octombrie-23 noiembrie. Paisprezece dintre ele fac parte din programul celei de-a X-a editii a Festivalului Filmului Britanic, iar celelalte vor fi proiectate la Sarbatoarea Filmului Francez. Festivalul britanic aduce mai putine filme, dar le prezinta in patru orase din tara, in timp ce peliculele frantuzesti sunt de sase ori mai multe, dar vor rula in principal in Bucuresti.

Tema: diversitatea

A"FrozenA", un thriller politist despre lumi paralele, si A"Man About DogA", o comedie despre cursele de caini, sunt ofertele de astazi ale Festivalului Filmului Britanic, ce se desfasoara la Bucuresti pana pe 4 noiembrie si in Timisoara, Cluj si Iasi pana pe 9, 16 si 23 noiembrie. A"Tema implicita a festivalului este diversitatea vietii din Marea Britanie, de la filme si montari de epoca pana la filme horror sau thrillerA", a spus managerul artistic al Consiliului Britanic, Codruta Cruceanu. Regizorii Sally Potter si Sir Richard Eyre sunt invitatii de onoare si vor participa la proiectia filmelor lor, A"OrlandoA", A"The Man Who CryedA", A"YesA", respectiv A"Stage BeautyA", in zilele de miercuri, joi si vineri.

Filmele de lungmetraj vor rula la Cinema Studio, iar Sala A"Elvira PopescuA", va gazdui scurtmetraje, documentare si filme de animatie. Biletele se gasesc la Cinema Studio, in Bucuresti, la Cinema Timis, in Timisoara, Cinema Arta, in Cluj, si Cinema Republica, in Iasi, la pretul de 80 RON.

La francezi: tichet gratuit de weekend

Si filmul francez va fi sarbatorit in luna noiembrie, in sapte cinematografe din Bucuresti si la Cinema Arta, din Cluj. Actorii Gerard Depardieu sau Vanessa Paradis si regizorii Costa Gavras ori Jean-Jacques Annaud sunt doar cateva dintre numele importante de pe afise. Cinefilii bucuresteni pot alege intre cinematografele Elvira Popescu, Union, Europa, Scala, Studio, Hollywood Multiplex si Movieplex, care vor proiecta filme frantuzesti in perioada 4-13 noiembrie. Biletele nu au preturi speciale pentru festival, sunt aceleasi pe care le practica de obicei fiecare cinematograf partener al evenimentului.

Pentru un bilet cumparat in timpul weekendului se ofera accesul gratuit la un alt film din festival. Tichetul poate fi folosit in orice zi, la orice film prezentat si la oricare dintre cinematografe.

Evenimentul Zilei

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...