Lufthansa: Circa 15 zboruri din Romania ar putea fi anulate

Marti, 23 Februarie 2010, ora 16:09
1441 citiri
Lufthansa: Circa 15 zboruri din Romania ar putea fi anulate

Lufthansa a anulat luni, in prima zi de greva a pilotilor germani, sase zboruri din Bucuresti, doua spre Frankfurt si patru spre Munchen, dintr-un total de zece curse programate initial, in total circa 15 zboruri din Romania putand fi anulate pe perioada protestului.

Cursele din Sibiu, Timisoara si Cluj-Napoca nu au fost inca afectate, la fel ca serviciile Lufthansa Italia de la Bucuresti la Milano Malpensa.

"In urmatoarele zile vor fi mai putine zboruri anulate, astfel ca pana la sfarsitul perioadei de greva vom ajunge la circa 15 curse anulate din Romania. Cu toate acestea, este dificil sa facem estimari pentru perioada urmatoare pentru ca sunt diferiti factori care ne pot influenta planurile actuale si pot contribui la schimbari", a declarat agentiei MEDIAFAX un purtator de cuvant al companiei aeriene.


Greva sindicatului pilotilor germani Cockpit a fost anuntata pentru perioada 22-25 februarie, insa luni pilotii au anuntat ca si-au suspendat protestele pana pe 8 martie, la miezul noptii.


"Din motive operationale, programul reactualizat va ramane valabil si marti, insa vom updata orarul de zbor si ne asteptam ca pana vineri sa revenim la operatiunile initiale", a spus purtatorul de cuvant al Lufthansa.


Luni, la ora locala 19.00 (20.00 ora Romaniei), compania asigurase 960 de zboruri din cele 1.100 prevazute initial, in conditiile in care intr-o perioada normala, grupul asigura 1.800 de zboruri pe zi.


Compania recomanda pasagerilor sa verifice pe site stadiul rezervarilor facute, avand posibilitatea sa anuleze rezervarea facuta, daca nu doresc sa mai calatoreasca, sau sa se reorienteze catre alte curse, fara a plati taxe suplimentare.


In prezent, Lufthansa opereaza circa 90 de zboruri din Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara catre Germania si Italia, prin Lufthansa Italia.


Din Bucuresti, compania are 57 curse saptamanale spre Frankfurt, Munchen si Duesseldorf si zboruri zilnice catre Milano.


Greva a generat perturbari pe aeroporturile germane, in special la Frankfurt, dar fara a provoca haos. Unele zboruri au fost anulate la Paris si Londra.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Lufthansa, # zboruri, # greva, # anulare , #Stiri Turism