Licentele pentru agentiile de turism sunt valabile pe perioada nedeterminata

Luni, 19 Aprilie 2010, ora 15:51
3064 citiri
Licentele pentru agentiile de turism sunt valabile pe perioada nedeterminata

Licentele pentru agentii de turism sunt valabile pe perioada nedeterminata, pana la modificarea criteriilor si conditiilor de licentiere pentru care se acorda, si nu mai trebuie sa fie vizate din 3 in 3 ani de Ministerul Turismului ca pana acum, in urma modificarii reglementarilor de catre Guvern, informeaza NewsIn.

"Persoana care asigura conducerea operativa a unei agentii de turism ori a unei filiale a acesteia din alta localitate sau a unei structuri de primire turistica trebuie sa detina cel putin unul din urmatoarele documente: certificat de absolvire a unui curs de formare manageriala in domeniu, organizat de un furnizor de formare profesionala autorizat, in conditiile legii, diploma de licenta/masterat/doctorat privind absolvirea de cursuri universitare/postuniversitare in domeniul turismului, brevet de turism specific functiei", potrivit modificarilor si completarilor Hotararii Guvernului nr. 238/2001 privind conditiilor de acordare a licentei si brevetului de turism, publicate in Monitorul Oficial.

Anul trecut, Guvernul aprobase aceleasi modificari si pentru licentele privind structurile de primire turistica.

Pana acum, persoanelor care conduceau o agentie de turism li se solicita un brevet de turism, care atesta pregatirea profesionala in domeniul turismului.

Totodata, conform documentului citat, autoritatile introduc o noua amenda, cuprinsa intre 30.000 si 50.000 lei, pentru cei care "impiedica, sub orice forma, persoanele imputernicite de a-si exercita atributiile de control".

Celelalte contraventii, care se sanctioneaza cu amenzi intre 600.000 lei si un milion lei, raman valabile.

De asemenea, "in situatia in care se produc modificari cu privire la datele de indentificare ale operatorului economic, ale agentiei de turism sau ale filialelor acesteia in care nu mai sunt indeplinite conditiile si criteriile de la data licentierii, operatorul economic va solicita Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului preschimbarea licentei de turism, in termen de maxim 30 de zile de la data aparitiei modificarilor".

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#structurile de primire turistica, # documente agentii , #Stiri Turism