Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

LG: cel mai mare televizor - plasma din lume (diagonala 71 inch)

LG: cel mai mare televizor - plasma din lume (diagonala 71 inch)
LG Electronics aduce imbunatatiri imaginii "Luxury Gold Design", prin designul auriu al televizorului PDP, al sistemului "home theatre" si al setului de difuzoare de cea mai inalta calitate.LG Electronics a lansat la sfarsitul lunii noiembrie televizoare cu cea mai mare diagonala din lume, de 71 inch. Modelul este comercializat intr-un pachet promotional impreuna cu un sistem home theatre si cu un set de difuzoare de cea mai inalta calitate. Pretul de achizitie unei asemenea bijuterii electronice este pe masura inaltei calitati si a inovatiei pe care o presupune: aproximativ 75 500 Euro.
LG Electronics a depasit dificultatile tehnologice reusind sa implementeze cu succes linia de scanare de inalta definitie cu o rezolutie de 1080 de pixeli si o rata de contrast a display-ului de 16:9, precum si primul si cel mai mare televizor PDP cu diagonala de 71 inch din lume. Tehnologia utilizata de noul produs digital a fost considerata ca fiind imposibil de conceput datorita diagonalei atat de mari a televizorului in momentul in care compania a inceput sa-l dezvolte, mai exact in in luna iulie a anului trecut.

Intre timp, LG Electronics a proiectat nu numai setul ce include televizorul PDP cu diagonala de 71 inch, dar si celelate produse din pachet, respectiv sistemul home theatre si receiverul de transmisii terestre si digitale de 24 K-gold, urmarind astfel sa imbunatateasca imaginea platinum, cea mai buna imagine a modelului A"Luxury Gold DesignA"

In Corea, televizorul PDP cu diagonala de 71 inch va fi vandut la cel mai mare pret din lume, circa 75 500 Euro, in cadrul unui pachet incluzand sistemul home theatre si receiverul de transmisii terestre si digitale. Separat, noul model va fi expus in centrele specializate ale magazinelor si in acele puncte de desfacere ale distribuitorilor care pot atrage un numar mare de potentiali clienti si pot promova cea mai buna imagine, imaginea platinum.

De asemenea, LG Electronics are ca obiectiv comercializarea televizorului PDP cu diagonala de 71 inch prin strategii organizate de productie in masa. Mai tarziu, compania va lansa modelul in America de Nord, Orientul Mijlociu si in tarile din Comunitatea Statelor Independente.

LG Electronics are ca obiectiv major consolidarea pozitiei de lider de piata in cele doua directii de display cu ecran plat, televizorul PDP si cel LCD. Astfel, LG Electronics doreste obtinerea pana in 2005 a unei cote globale de piata de 30% din modulul de piata PDP si ocuparea pana in 2006 a primului loc pe piata globala a televizoarelor PDP, precum si a celei de televizoare LCD pana in anul 2008.

In mod deosebit, pentru ca cererea de televizoare PDP e in continua crestere si intra in etapa de popularizare, LG Electronics se va focusa pe dezvoltarea televizoarelor PDP astfel incat sa fie utilizate si de catre un public mai larg, in ciuda faptului ca marimea ecranului constituie un factor competitiv important.

LG Electronics se va concentra pentru sporirea volumui de vanzare a televizoarelor PDP si LCD prin stabilirea unor conexiuni si sinergii strategice intre reteaua de sisteme home audio-video, sistemul de car infortaiment si reteaua de sisteme audio-video mobile, avand drept obiectiv ocuparea pana in 2007 a locului 3 mondial pe segmentul de display si media.

LG Electronics isi propune sa foloseasca avantajul competitiv din domeniul televizoarelor digitale si in trei alte arii principale, de chip sets, componente de display (succesiune verticala) si software, precum si patente asupra tehnologiilor de transmisie TV digitala (VSB/EVSB), patrunzand astfel in mod agresiv pe piata in continua crestere a televizoarelor digitale.

LG Electronics ocupa prima pozitie pe piata televizoarelor PDP in 17 tari, inclusiv in Marea Britanie, Germania, Spania, Australia, Arabia Saudita si Africa de Sud, obiectiv care se va extinde si in alte tari, unde va inregistra cea mai mare cota de piata de 30% pana in 2005.

Intre timp, pentru o exploatare agresiva a pietelor straine, LG Electronics si-a impartit productia de televizoare digitale in cele trei centre internationale din America de Nord (Mexic), Europa (Polonia) si in China (Shenyang si Nanjing). Compania doreste sa continue analiza consumatorilor prin intermediul campaniilor de marketing regionale si implementate la nivel local.

Piata mondiala de televizoare PDP este estimata pentru acest an la 3,5 milioane de unitati. America de Nord si Europa isi maresc cererea, in timp ce pietele tarilor cu economie in dezvoltare isi largesc aria de actiune. De asemenea, piata globala a televizoarelor PDP se va extinde pana in 2005 la 6,3 milioane de unitati, la 10 milioane pana in 2006 si la 12 milioane de unitati pana in 2007.

Despre LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (Bursa de Valori Corea: 06657. KS) a fost infiintata in 1958 fiind lider-ul de pe piata coreana in produse electronice. Compania este o importanta forta mondiala in produse de comunicare, informare si in electronice cu peste 64 000 de angajati care lucreaza in 76 de filiale si unitati din intreaga lume. Cu un venit anual total de peste 16,9 miliarde de dolari (neconsolidat), LG Electronics cuprinde trei companii principale: Digital Display & Media, Digital Appliance si Telecommunication Equipment & Handset.

Compania LG Digital Appliance (DAC) este pe cale sa devina lider in industria aparatelor electrocasnice, ocupand primul loc la vanzarile de aparate de aer conditionat, cuptoare cu microunde si aspiratoare. LG Electronics a fost prima companie care a comercializat o gama completa de aparate electrocasnice parte dintr-o retea, toate conectate la Internet, inclusiv frigidere, masini de spalat, cuptoare cu microunde si aparate de aer-conditionat si este vazuta din ce in ce mai mult ca lider in aparate de inalta calitate.

Obiectivul companiei LG Electronics este sa faciliteze conectarea inteligenta la o retea, a produselor digitale care va duce la imbunatatirea vietii consumatorilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1700 ori