Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Incepe maratonul cultural dedicat francofoniei

Incepe maratonul cultural dedicat francofoniei
Cele 28 de programe si proiecte culturale organizate cu ocazia celui de-al 11-lea Sommet al Francofoniei de la Bucuresti incep vineri, sub genericul "Bucurestiul francofon".Muzeul Taranului Roman deschide, astazi, expozitia de pictura pe sticla "Senegal-Romania: dialog pe drumul sticlei", care cuprinde 90 de lucrari a 10 artisti romani si senegalezi. Expozitia, care va ramane deschisa pana pe 22 octombrie, ofera pulicului reprezentarea diversitatii culturale din doua tari foarte indepartate geografic.
Tot vineri se deschide o alta expozitie -"Francofonia vine la voi!"- de data aceasta la parterul Salii Dalles. Standurile de prezentare a tarilor, guvernelor si operatorilor Francofoniei. In aceeasi locatie are loc si expozitia de carti "Literatura francofona de ieri si de astazi", publicul putand asista la dezbateri, animatii si lansari de carte. Toate acestea vor putea fi vizitate pana pe 30 septembrie, intre orele 11.00 si 19.00.

"Francofonia prin timbrele sale" este o expozitie de marci postale din toate cele 63 de tari membre ale Organizatiei Internationale a Francofoniei si va fi deschisa la Palatul Sutu (Muzeul Municipiului Bucuresti) intre 22 si 30 septembrie.


In Foaierul Teatrului National Bucuresti pot fi admirate "Cele 1000 de fete ale Francofoniei. Din Canada-Noul Brunswick, Maroc, Bulgaria si Albania vin expozitii de arte plastice si fotografie, iar Elvetia face o prezentare a tuturor tarilor, regiunilor sau guvernelor care au in comun limba franceza. Primaria Bucurestiului participa cu o expozitie cu fotografii din orase francofone. A saptea expozitie este didicata centenarului nasterii marelui poet si om politic senegalez, Leopold Sedar Senghor. Expozitia este deschisa in perioada 22-30 septembrie, intre orele 11.00-19.00.


"Culorile Francofoniei" este o animatie organizata in Piata Revolutiei, sambata, 23 septembrie, la ora 10:00, in cadrul careia peste 100 de copii din scolile bucurestene si 63 de pictori romani, consacrati sau debutanti, vor exprima, prin arta, ce inseamna pentru ei francofonia.

Artisti africani, din Mali, Coasta de Fildes si Maroc vin, intre 24 si 26 septembrie, la ora 20.00, in Parcul Unirii la spectacolele "Francofonia in cheia sol, in direct!", cu hip-hop, rap si cantece tribale.

Expertii in Francofonie vin in Parcul Herastrau pe 24 si 29 septembrie la dezbateri cu publicul bucurestean, numite "Parol, monser!", pe teme legate de Francofonie si diversitatea culturala.

Ritmurile francofone vor rasuna si in Piata Revolutiei in fiecarea seara, de pe 23 pana pe 30 septembrie.

Secretarul general al Francofoniei, Abdou Diouf, va da startul raliului Bucuresti-Dakar "Cu papucii prin desert" duminica, 24 septembrie, la ora 11.30, in Piata Victoriei.

Artisti plastici, dansatori, actori, video creatori si compozitori din 6 state francofone vor crea 6 spectacole a cate 15 minute fiecare, sub genericul "Si totul se misca!", duminica, luni, si marti, intre orele 18.30-21.00, la Centrul National al Dansului.


Bloombiz
si
NewsIn


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1331 ori