Inaugurarea Winter Parc Balea Lac 2010, amanata din cauza vremii nefavorabile

Vineri, 19 Februarie 2010, ora 10:22
1552 citiri
Inaugurarea Winter Parc Balea Lac 2010, amanata din cauza vremii nefavorabile

Inaugurarea Winter Park Balea Lac 2010, programata pentru sambata, a fost amanata din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, meteorologii anuntand vant de peste o suta de kilometri la ora in Masivul Fagaras. 

Organizatorii manifestarilor de la Balea Lac, prilejuite de inaugurarea parcului de distractii de peste opt mii de metri patrati, au decis amanarea evenimentului din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. In cadrul evenimentului erau programate mai multe concursuri, intre care Freestyle Open - un concurs de sarituri si alunecari pe elemente din gheata si zapada, un concurs de schi si unul de snowboard pentru copiii sub 14 ani, precizeaza Mediafax.


"Noi am verificat la meteo si ne-au anuntat ca vremea se va incalzi, dar ca vor fi rafale de vant de o suta de kilometri la ora. In plus, exista risc mare de producere a avalanselor in zone montane cu zapada abundenta pentru sfarsitul de saptamana 19-20 februarie, adica in perioada desfasurarii evenimentului. De aceasta avertizare este vizat si masivul Fagaras, zona muntoasa in care se situeaza Balea Lac, locul de desfasurare a competitiilor", a declarat Inge Florea, PR Manager Balea Lac.


Potrivit sursei citate, la inceputul saptamanii prognozele meteo indicau soare si o atmosfera buna pentru concurs. In noile conditii este imposibila desfasurarea evenimentelor, avand in vedere ca turistii si participantii la concursuri nu vor putea urca la Balea Lac.


"Din motive de logistica si din ratiuni care tin de siguranta publicului si a participantilor, suntem nevoiti sa amanam cu o saptamana desfasurarea evenimentului.


Accesul la Balea Lac este de pe DN1 la intersectia spre comuna Cartisoara pe DN7C pana la Balea Cascada, iar de aici cu telecabina care urca pana sus in Caldarea Glaciara.


Cum vantul va bate cu putere, telecabina nu va putea functiona", a afirmat Inge Florea.


Potrivit sursei citate, evenimentele se vor derula in zilele de 26 - 28 februarie, iar concursurile raman aceleasi.


Winter Park Balea Lac este un spatiu amenajat pentru sporturi de iarna, de peste 8.000 de metri patrati, in preajma hotelului de gheata de la Balea Lac.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Winter Parc Balea Lac, # inaugurare, # sporturi , #Stiri Turism