Idei de vacanta: cele mai bune destinatii europene pentru shopping

Joi, 24 Iunie 2010, ora 12:54
4124 citiri
Idei de vacanta: cele mai bune destinatii europene pentru shopping

Marile capitale europene au dezvoltat un adevarat turism al shoppingului. Tripadvisor.com a realizat topul celor mai importante orase din Europa, care merita vizitate chiar si numai pentru magazinele lor.

Targuri vechi si mall-urile moderne, in Paris

Capitala mondiala a modei, Parisul este paradisul oricarui pasionat de shopping.

Celebrele adrese precum Avenue Montaigne si Rue du Faubourg Saint-Honore impresioneaza oricand datorita produselor de lux expuse in vitrinele magazinelor.

Paris continua traditia pietelor vechi, unde vanzatorii expun obiecte de anticariat, suveniruri si carti.

Nu rata reducerile din ianuarie - februarie in Milano

Daca Roma este capitala administrativa a Italiei, Milano se impune drept capitala modei din peninsula.

La aceasta reputatie au contribuit in principal designerii de moda care si-au inceput cariera in Milano.

Cei mai cunoscuti, Armani, Versace si Dolce&Gabbana au in continuare reprezentante la Milano. Daca vrei sa prinzi perioada reducerilor, organizeaza-ti un concediu in lunile iunie - iulie.

Quadrilatero d'Oro  este ‘ perimetrul cumparaturilor ‘, format din Via Montenapoleone - strada shoppingului de lux, Via Della Spiga, Via Santo Spirito, Via Borgospesso si Via Sant'Andrea.

Camden Market, locul ideal pentru un stil britanic

Pe locul 3 in clasamentul intocmit de tripadvisor.com se afla Londra. Brandurile apreciate de turistii cu gusturi fine, care isi permit produse de lux, se afla pe strazile Oxford si Regent.

Pentru cei cu adevarat exigenti exista zona Knightsbridge, in timp ce produsele cu specific londonez, de la haine si accesorii pana la produse de artizanat, pot fi procurate din Piata Camden.

5 km patrati de shopping in Barcelona

Turistii aflati in Barcelona la shopping se pot plimba linistiti in zona pietonala de 5 km, delimitata de Rambla, Placa de Catalunya, si Passeig de Gracia pana la Avenguda Diagonal.

Accesul masinilor este interzis, astfel incat pasionatii de cumparaturi  sa nu fie distrasi de traversatul strazilor.

In acest perimetru, si-au deschis repreentante cele mai importante branduri din lume, printre care Armani, Versace sau Cartier.

Reduceri la toate categoriile in Madrid

Magazinele de lux se gasesc pe artera Gran Via, in apropiere de Callao. Tot aici exista si magazine ale brandurilor precum Mango, Zara si H&M.

In Madrid, au loc doua perioade de reduceri : cea de iarna, intre ianuarie si februarie si cea de vara, intre iunie - august. Magazinele cu preturi mai mici se afla pe Calle Preciados si Calle Carmen, doua strazi pietonale. Aici se afla si doua mari centre comerciale: El Corte Ingles, o reprezentanta a lantului Zara si FNAC, specializat in muzica si carti.

Shopping pe strazi medievale la Lisabona

Strazile medievale ale Lisabonei reprezinta excelente oportunitati pentru cumparatorii cu simt practic.

Magazinele traditionale vand produse de artizanat, facute din piele, alaturi de antichitati si vase din ceramica.

De asemenea, in Lisabona se afla unul dintre cele mai mari mall-uri din Europa, Colombo.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#concediu, #magazine, #shopping, #turisti , #Stiri Turism