Idei de vacanta : Barcelona, a doua capitala a Spaniei

Miercuri, 14 Iulie 2010, ora 10:34
3328 citiri
Idei de vacanta : Barcelona, a doua capitala a Spaniei

Daca va tenteaza un concediu in Spania, castigatoarea Cupei Mondiale la Fotbal de anul acesta, si cochetati cu ideea alegerii Barcelonei, trebuie sa stiti ca al doilea mare oras din Spania are cu ce se mandri: de la stadionul FC Barcelona, cel mai mare din Europa, la Sagrada Familia, catedrala neterminata de Gaudi, pana la viata de noapte antrenanta, Barcelona promite sa nu isi plictiseasca turistii.

Cu o capacitate de aproximativ 99.000 locuri, Stadionul FC Barcelona este cel mai mare din Europa si a fost construit din ratiuni ce tin de rivalitatea dintre clubul de fotbal din Barcelona si cel Madrid.

Stadionul este localizat in districtul Les Corts,  in partea de vest a orasului, foarte aproape de bulevardul  Diagonal, una dintre arterele principale ale Barcelonei.

Un bilet pentru vizitarea stadionului costa 19 euro.

Catedrala Sagrada Familia impresioneaza atat prin dimensiunile sale, cat si prin faptul ca se lucreaza la ea inca din 1882. Arhitectul Gaudi si-a dedicat ultimii 15 ani in exclusivitate acestui lacas de cult, iar termenul extimat de autoritatile spaniole pentru finalizarea Sagradei Familia este 2026.

Biserica are 18 turnuri : 12 ii reprezinta pe apostoli, 4 pe evanghelisti, un turn este dedicat Sfintei Fecioare, iar cel mai inalt dintre turnuri il va reprezenta pe Iisus Hristos.

Pretul pentru vizitarea catedralei este de 12 euro, la care se adauga alti 2 euro taxa de intrare in Muzeul Gaudi.

Manastirea Montserat adaposteste  o statuie unica in lume, numita La Moreneta, care ii infatiseaza pe Sfanta Maria cu pruncul in brate,  ambii avand culoarea pielii neagra. Manastirea Montserat se afla pe muntele cu acelasi nume, la altitudinea de 800m, si a fost ridicata in 1409, desi exista dovezi ca in aceasta zona au existat salasuri monahale din anul 800.

Pentru a ajunge aici trebuie sa luati trenul din Barcelona pana la satul Montserat, de unde veti continua drumul pana la manastire cu funicularul. In total, din Barcelona, faceti  aproximativ 30 de minute, dar timpul este compensat din plin de privelistea superba care poate fi admirata de sus.

Un alt obiectiv ce nu trebuie ratat in Barcelona este dealul Montjuic, aflat pe malul marii. Aici puteti vedea Palatul National, precum si Gradina Botanica, Parcul Olimpic si Muzeul Catalan de Arta Catalan.

Pe dealul Montjuic ajungeti luand funicularul si achitand o taxa de 20 de euro. In aceasta suma este inclus accesul la toate muzeele si parcurile de pe deal.

In fata Palatului se afla una dintre cele mai populare fantani din lume : fantana magica din Piata Spaniei, apreciata pentru spectacolul de lumini, culoare, muzica si apa.

La Rambla, una dintre cele mai importante strazi din Barcelona, separa cartierele Barri Gotic si El Raval dar uneste piata Catalunya de monumentul lui Cristofor Columb.

Pe o lungime de 1,2 kilometri se afla, la un loc, terase, magazine de suveniruri, statui vii, mimi, fla?netari, si vanzatori ambulanti ce comercializeaza orice, de la bilete de loterie la bijuterii.

Printre specialitatile culinare cu care isi imbie turistii proprietarii de restaurante se afla paella, un preparat pe baza de orez si fructe de mare, churros de pescado, un fel de snitele crocante din peste sau gazpacho, o supa preparata fara foc, care se serveste rece.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#barcelona, #concediu, #turisti, #vacanta , #Stiri Turism