Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hagi a obtinut 1,2 mil euro din fonduri UE pentru modernizarea hotelului Iaki

Hagi a obtinut 1,2 mil euro din fonduri UE pentru modernizarea hotelului Iaki

Fostul mare fotbalist, devenit intre timp un prosper om de afaceri, va primi o finantare nerambursabila de 1,2 milioane de euro pentru modernizarea complexului hotelier Iaki din Mamaia.

"Vorbim de o valoarea a investitiei de circa 17 milioane de lei a carei contributie din partea fondurilor europene se ridica la circa 43% din partea eligibila a acestei investitii, adica aproximativ 5,1 milioane de lei, asta insemnand 1,2 milioane de euro. Restul de 6,8 milioane de lei este oferita de compania Hagi Sport la care se adauga partea de TVA, o cheltuiala neeligibila", a declarat Costin Sorici, consultant Fonduri Europene.

Valoarea eligibila totala a proiectului este de 11.957.460 lei. Diferenta a fost obtinuta de Gheorghe Hagi prin contractarea unui credit bancar.

"In acest proiect s-a optat pentru modernizarea corpului vechi al complexului Iaki pentru a trece de la 4 la 5 stele, extinderea capacitatii de cazare prin adaugarea unui etaj si renovarea intregului hotel", a mai adaugat Sorici.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1508 ori