Guvernul vrea sa combata "turismul la negru". Amenzile cresc de 4 ori

Joi, 19 Mai 2011, ora 09:22
1482 citiri
Guvernul vrea sa combata "turismul la negru". Amenzile cresc de 4 ori

Valoarea amenzii pentru functionarea structurilor de primire turistica neclasificate a crescut de la 10.000 lei -20.000 lei pana in prezent la 40.000 -50.000 lei, iar sanctiunea pentru unitatile cu certificari expirate s-a dublat, dupa ce Guvernul a aprobat o hotarare privind certificarea in turism.

La propunerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Executivul a aprobat, miercuri, o hotarare pentru modificarea unui act similar din 2010 privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licentelor si brevetelor de turism.

"In scopul imbunatatirii modalitatii de aplicare a prevederilor hotararii sus-mentionate, se introduc clarificari ale unor termeni si disjungerii unor fapte pentru stabilirea competentei de sanctionare a acestora.

De asemenea, prin prevederile avute in vedere la modificare s-a dorit continuarea eforturilor de eliminare a desfasurarii activitatilor turistice «la negru», facandu-se precizari explicite asupra unor obligatii care incumba operatorilor economici din domeniul turismului", se arata intr-un comunicat al MDRT.

Totodata, noile prevederi vizeaza corelarea cuantumului amenzilor cu gradul de pericol social al faptei contraventionale, prin introducerea unor noi sanctiuni pentru nerespectarea obligatiilor instituite in sarcina operatorilor economici din turism, potrivit sursei citate.

Astfel, desfasurarea activitatii in structuri de primire turistica neclasificate va fi sanctionata contraventional cu amenda intre 40.000 lei si 50.000 lei, iar activitatea in unitati cu certificate de clasificare expirate va fi sanctionata contraventional cu amenda intre 20.000 lei si 40.000 lei, fata de amenda cuprinsa intre 10.000 lei si 20.000 lei aplicata pana in prezent, pentru ambele situatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#amenzi, #pensiune turistice, #unitati turistice , #Stiri Turism