Guvernul pregateste o masura care sa ne fereasca de tepele agentiilor de turism

Miercuri, 02 August 2017, ora 14:52
3192 citiri
Guvernul pregateste o masura care sa ne fereasca de tepele agentiilor de turism
Foto: TVR

In ultimii ani, nu putine au fost cazurile in care romanii si-au platit in avans vacantele, insa s-au trezit in situatia de a ramane acasa, si cu banii luati, pentru ca firmele de turism la care apelasera au intrat in insolventa. O ordonanta de urgenta prin care acestia sa fie despagubiti ar fi trebuit sa fie gata marti.

Nu e gata, conform TVR, insa exista o varianta agreata pentru 1 septembrie, potrivit ministrului Turismului, Mircea Dobre.

"Principiul este in felul urmator: (...) protectia persoanei fizice si a doua, un alt principiu de baza, este ca fiecare pachet de servicii vandut sa fie garantat. Sa nu mai existe varianta ca cineva sa ramana negarantat, sa nu aiba acoperire pe pachetul respectiv", a declarat ministrul pentru televiziunea publica.

Doua agentii de turism si-au lasat clientii fara bani si fara vacante: Ce e de facut sa nu se mai repete situatia

Inca o agentie de turism intra in insolventa: Clientii, lasati cu ochii in soare. Patronul nu mai e de gasit

Masurile despre care vorbeste ministrul Turismului nu sunt insa agreate de toata lumea. Principalii jucatori din piata subliniaza ca proiectul ordonantei care ar trebui sa intre in vigoare de la 1 septembrie nu este viabil.

Presedintele ANAT, Alin Burcea, considera ca "ministrul Turismului este, din pacate, pe langa subiect". Acesta a declarat ca garantarea fiecarui pachet nici nu s-a discutat recent cu companiile de asigurari, ci doar in urma cu 3, 4 si respectiv 5 ani. In plus, "aceste companii nu gasesc o formula viabila pentru piata romaneasca", a mai spus el.

Dupa ce ordonanta va intra in vigoare, intr-o forma sau alta, cand ne vom cumpara un pachet turistic, vom primi obligatoriu, pe langa factura, si o polita de asigurare. Daca agentia va intra in insolventa sau faliment, teoretic vom fi in totalitate acoperiti si ne vom primi toti banii inapoi.

Citeste si Peste 1.000 de firme din turism au probleme grave cu banii. Iata cum te asiguri ca nu iei teapa cand cumperi o vacanta (Infografic), dar si Pleci in vacanta printr-o agentie de turism? Iata ce trebuie sa verifici ...citeste mai departe despre "Guvernul pregateste o masura care sa ne fereasca de tepele agentiilor de turism" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#ordonanta despagubiri clienti agentii turism insolventa, #Dobre faliment agentii turism recuperare bani, #recuperare bani agentie turism faliment , #Stiri Turism