Guvernul a aprobat miercuri lista cu obiectivele de investitii in turism pentru 2010

Joi, 18 Februarie 2010, ora 10:12
2863 citiri
Guvernul a aprobat miercuri lista cu obiectivele de investitii in turism pentru 2010

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a anuntat ca Executivul a adoptat in sedinta de miercuri Hotararea privind aprobarea listei care cuprinde programele si proiectele de investitii in turism care vor beneficia de finantare de la bugetul de stat in 2010, informeaza NewsIn.

"Actul normativ aprobat urmareste dezvoltarea durabila a turismului si stimularea transformarii Romaniei intr-o destinatie turistica competitiva la nivel international, prin valorificarea resurselor turistice autohtone. (...) Hotararea reglementeaza cofinantarea din bugetul MDRT a documentatiilor tehnice si a lucrarilor de executie a programelor si obiectivelor de investitii in turism ale caror beneficiari sunt autoritati publice locale. Sumele de la bugetul de stat se aloca in completarea surselor proprii ale autoritatilor publice locale. Autoritatile publice locale sunt cele care organizeaza achizitiile publice necesare derularii investitiilor si raspund de utilizarea sumelor primite pentru implementarea respectivelor proiecte", se arata in comunicatul MDRT.

Hotararea de guvern vizeaza obiective de investitii initiate in 2009, dar si obiective noi.

De exemplu, vor continua investitii pe subprogramul "Schi in Romania" in judetele Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramures si respectiv pe Valea Prahovei - in pregatirea FOTE 2013, precum si constructia unor miniporturi in judetul Tulcea.

Printre obiectivele noi se numara dezvoltarea infrastructurii turistice in statiuni din sudul litoralului si in statiuni balneare ca Amara, Baile Felix - 1 Mai sau amenajarea unui port turistic in Oltenita.

Proiectele se incadreaza in cele patru subprograme nationale de investitii in turism: Schi in Romania, Dezvoltarea infrastructurii turistice in zona montana inalta, Dezvoltarea echilibrata si integrata a statiunilor turistice balneoclimaterice si Dezvoltarea echilibrata si integrata a zonei turistice din Delta Dunarii si a statiunilor turistice de pe litoralul Marii Negre.

 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#lista, # investitii, # turism, # infrastructura, # programe , #Stiri Turism