Gimnastele, tratate ca la Hollywood

Vineri, 18 August 2006, ora 10:56
975 citiri

La 100 de ani de la infiintarea Federatiei Romane de Gimnastica,

Prefectura Hunedoara lanseaza un proiect in premiera pentru Romania, denumit "Aleea Stelelor". Proiectul este inspirat de bulevardul din Hollywood, unde starurile de cinema isi lasa amprenta mainilor pe dale de beton.

Subprefectul Attila Dezsi, initiatorul proiectului A"Aleea Stelelor GimnasticiiA", intentioneaza sa placheze fosta strada Lipscani cu stelute aurite, dedicate gimnastelor campioane mondiale. Proiectul este demarat chiar in anul in care Federatia Romana de Gimnastica sarbatoreste 100 de ani de la infiintare, iar Colegiul National Sportiv A"Ceate DevaA" aniverseaza 30 de ani de activitate.

Potrivit declaratiilor subprefectului, au fost contactate 67 de foste glorii ale gimnasticii mondiale, printre care Nadia Comaneci, Emilia Eberle, Lavinia Milosevici, Maria Olaru, Andreea Raducanu.

Toate sportivele contactate si-au dat acordul ca numele lor sa fie inscriptionate pe stelele care vor placa partea pietonala a Bulevardului 1 Decembrie, intre Prefectura si Primaria Deva. Stelutele pot fi facute din marmura sau diverse materiale compozite, si vor avea dimensiuni similare cu cele ale actorilor celebri de la Hoolywood.

Proiectul este in faza incipienta, iar pentru implementarea lui urmeaza sa se constituie un comitet de initiative care va stabili concret cum poate fi implementat proiectul si va atrage si sponsorii care sa-l finanteze. De altfel, consilierii prezidentiali Mariana Bitang si Octavian Belu vor stabili care dintre gimnastele contactate merita sa fie omagiate in cadrul proiectului.

Surprizele nu se opresc aici. Autoritatile intentioneaza sa contacteze o firma romaneasca ce a obtinut licenta de la Muzeul Figurilor de Ceara din Moscova, in vederea realizarii unui alt proiect inedit. Un muzeu al figurilor din ceara care sa le reprezinte pe faimoasele gimnaste.

Bloombiz

si

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...