Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Garda de Mediu: Exista interese pentru indepartarea turistilor de la Marea Neagra

Garda de Mediu: Exista interese pentru indepartarea turistilor de la Marea Neagra

Comisarul general al Garzii Nationale de Mediu, Gheorghe Constantin Rusu, a declarat in exclusivitate pentru Rompress ca gradul de poluare al apei Marii Negre, pe litoralul romanesc, nu este influentata de deversarile din sistemele de canalizare ale localitatilor, statiile de epurare de la Mangalia, Constanta Sud si Navodari Petromidia asigurand o calitate corespunzatoare pentru imbaiere. Comisarul sustine insa ca ar exista unele interese ca turistii romani sa mearga in statiuni din strainatate.

'Nejustificat, s-a creat o adevarata psihoza ca turistii si-ar periclita sanatatea atunci cand se scalda in mare. Apele epurate se inscriu in limitele admisibile ale principalilor indicatori de calitate ai acestor ape.

Am fost personal sa verific functionarea celor trei statii de epurare de la Mangalia, Constanta, Petromidia. Existenta algelor de pe Litoral se datoreaza nivelului scazut de oxigen din apa si nu contaminarii cu microrganisme provenite din poluarea excesiva', a precizat Gheorghe Constantin Rusu.


Statia de la Eforie functioneaza, in prezent, doar ca o treapta mecanica. Statia de epurare este in constructie. Astfel, apa uzata, cu poluanti, din Lacul Tuzla este deversata, printr-o conducta de 2,5 kilometri, in largul Marii, intr-o zona interzisa oficial scaldatului.

De altfel, pana la mijlocul lunii septembrie 2008, statia de epurare a apelor uzate de la Eforie va intra in probe tehnologice.

 Inca din luna mai a acestui an, mass media a relatat constant despre gradul ridicat de poluare a apei Marii negre si a lioralului romanesc. Cu toate acestaturistii vin in numar mare pe litoral, mai ales in weekend, cand numarul acestora depaseste 200. 000.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1350 ori