Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fratii Cristescu investesc sase milioane de euro intr-un parc de aventura la Orastie

Fratii Cristescu investesc sase milioane de euro intr-un parc de aventura la Orastie


Fratii Cristescu construiesc la Orastie, in cadrul complexului Arsenal Park, un centru de agrement, in care vor investi sase milioane euro si care va include, printre altele, un parc de aventura cu traseu de catarat in copaci, spa, patinoar sintetic si turn pentru sporturi extreme.

"Complexul turistic cu profil militar Arsenal Park din Orastie va beneficia de o investitie de peste 6 milioane de euro in construirea unui parc de aventura (traseu de catarare in copaci) cu sase trasee de diferite dificultati, pentru copii si pentru adulti, formate din peste 70 de platforme si dispozitive amplasate la o inaltime de pana la 25 de metri, 9 kilometri de piste de biciclete si plimbare asfaltate si un turn pentru sporturi extreme, cu o inaltime de 40 de metri, de pe care va porni cea mai lunga tiroliana din tara (600 de metri) si pe care va functiona un dispozitiv de bungee-jumping", a declarat Marius Cristescu, proprietarul complexului Arsenal Park.

Vor mai fi construite un loc de joaca pentru copii, un patinoar sintetic, un skate parc din beton, cu suprafata de 1.500 de metri patrati, un centru de agrement de calarie, un centru spa si o sala multifunctionala.

Lucrarile de constructie, finalizate in august 2015

Lucrarile de constructie au inceput la sfarsitul lunii iunie si se vor incheia in august anul viitor.

Proiectul este co-finantat prin REGIO - Programul Operational Regional 2007-2013: Fondul European de Dezvoltare Regionala 55,33%, bugetul de stat 4,67%, iar restul, contributia beneficiarului (40%), in baza contractului de finantare incheiat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

"Pe termen lung avem in vedere extinderea capacitatii de cazare pana la 400 de locuri si executarea unui foraj de apa termala pentru alimentarea spa-ului si pentru incalzirea intregului complex", a mai spus Marius Cristescu presedintele Bega Grup, care detine Arsenal Park.

Anul trecut 35.000 de turisti s-au cazat la Arsenal Park si alti 40.000 l-au vizitat. In 2014, Arsenal Park are cu 17% mai multi clienti (vizitatori si turisti cazati) fata de aceeasi perioada a anului 2013.

Circa 15% dintre clientii Arsenal Park au fost turisti straini, in 2013

Aproximativ 15% dintre clientii Arsenal Park au fost turisti straini, in principal din Ungaria, Serbia, Croatia, Germania, Danemarca si Statele Unite ale Americii.

Teritoriul Arsenal Park are o puternica incarcatura militara. Intre anii 1936 si 1938, regele Carol al II-lea a dispus darea in folosinta armatei a unui spatiu de 88 de hectare pentru desfasurarea a diverse experimente in domeniul materialului explozibil si al munitiei. In perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, fabrica ajunsese, din punct de vedere al cantitatii, al doilea producator de munitie din Europa. In perioada comunista se spunea ca este cel mai bine pazit loc din Romania, raportul fiind de un soldat la fiecare trei muncitori.

Dupa Revolutie, fabrica a intrat in declin, societatea hunedoreana fiind scoasa la vanzare in anul 2003. A fost achizitonata de societatea timisoreana Timco, membra a Bega Grup, iar buncarele si depozitele de munitie abandonate ale fostei fabrici Rompiro au fost transformate in vile si apartamente pentru turisti.

Complexul de vacanta include 200 de locuri de cazare, de la paturi amplasate pe afeturi de tun sau in TAB-uri, la camere simple sau apartamente in vile. Arsenal Park se intinde pe o suprafata de 88 de hectare, fiind situat in mijlocul unei paduri de foioase de la marginea orasului Orastie. Aleile complexului turistic sunt strajuite de 70 de tunuri, TAB-uri, transportoare senilate, dispozitive antiracheta, mitraliere si tunuri antiaeriene, lansatoare de rachete, camioane militare, o ambulanta militara, o locomotiva, un avion IAR 93, un elicopter Kamov Ka 26.

"Acesta este cel mai mare muzeu de tehnica militara din Romania deschis publicului", spune Cristescu.

In complex se practica diverse activitati, printre care instructie militara, lupte de airsoft si paintball, tir cu arme foc, cu arme de airsoft si paintball, tir cu arcul, plimbari cu transportorul senilat, concursuri de drezina, inchiriere masini de golf, biciclete, go-kart bikes, segway etc. Spa-ul Arsenal Park dispune de o sala de fitness, saune finlandeze si cu infrarosu, o piscina cu dispozitive de masaj in apa si cu inot contracurent, o camera de relaxare si camere pentru masaj si tratamente corporale.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1695 ori