Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Florin Jianu: Romania, prima tara din lume care va crea un cluster pentru tineri, in turism

Florin Jianu: Romania, prima tara din lume care va crea un cluster pentru tineri, in turism


Romania va fi prima tara din lume care va crea un cluster pentru tineri, pentru ca tara sa se poata pozitiona drept o destinatie favorabila tinerilor in competitia globala de atragere a turistilor, a anuntat, joi, Forin Jianu, ministrul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism, intr-o conferinta de specialitate.

"Am lansat astazi (joi - n.r.) public aceasta politica de sustinere a infiintarii de clustere. Vom merge in fiecare regiune de dezvoltare a tarii si vom aduce la un loc actorii locali. Vom fi cei care vor sustine politica de clustere locale in care Ministerul IMM-urilor sa fie catalizator", a spus ministrul Florin Jianu.

Mai mult, potrivit acestuia, in toamna Romania va fi prima tara din lume care va crea un cluster pentru tineri, pentru ca tinerii reprezinta peste o treime din totalul turistilor la nivel mondial si sunt categoria cea mai dinamica. Romania o sa se poata pozitiona in aceasta competitie globala de atragere a turistilor ca o destinatie favorabila tinerilor.

La lansarea clusterului de tineri si-a anuntat deja participarea secretarul general al Organizatiei Mondiale a Turismului, Taleb Rifai, precum si alti invitati din toata lumea.

In prezent, in Romania exista circa 52 de clustere, dintre care sapte de turism, cel mai recent fiind infiintat de Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) pentru zona Dunarii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1694 ori