Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Florin Jianu: Numarul turistilor straini in Romania a crescut cu 11% anul acesta

Florin Jianu: Numarul turistilor straini in Romania a crescut cu 11% anul acesta
Numarul turistilor straini care au vizitat Romania in acest an a crescut cu 11%, ceea ce arata ca este o destinatie favorabila turismului, a declarat luni seara, intr-o conferinta de presa la Brasov, Florin Jianu, ministerul delegat pentru IMM-uri, Mediul de afaceri si Turism.

"Acest lucru arata ca acest context socio-economico-politic din aceasta regiune a Europei favorizeaza Romania. Noi am sustinut si am lansat in mod constant mesaje "Romania destinatie de turism sigura" si iata ca rezultatele apar. Este o crestere importanta si pe ceea ce inseamna segmentul de turisti romani, peste 5,3%, ceea ce, ca si medie, aduce o crestere undeva la 6,7% a turismului in acest an. Este o crestere a turismului pe care o vedem in ultimii trei ani si pe care ne-o dorim in continuare", a subliniat ministrul, transmite Agerpres.

El a adaugat ca zona Brasovului este o zona extrem de vizitata, cum sunt si Sibiul si zona Capitalei, si, in acest an si litoralul. Turistii prefera aproape toate produsele de turism romanesti, iar ecoturismul este unul dintre produsele favorite ale turistilor straini si una dintre sansele Romaniei de a se dezvolta, a subliniat Jianu.

Si turismul balnear este in crestere, a mai mentionat ministrul. "Turismul balnear este in creste si chiar luni am avut intalniri cu investitori straini care doresc sa investeasca in turismul balnear din Romania si acest turism se va regasi si in fondurile europene 2014-2020. Dupa cum stiti, nu vom mai investi in tot ce inseamna mediul economic ci numai in cateva tipuri de produse, turismul cultural si turismul balnear fiind primele doua elemente pe care ne concentram.

Sunt semnale foarte bune in ceea ce inseamna investitiile in turismul balnear si chiar sunt interesati investitori din Austria de acest segment. Singurul lucru pe care l-au exprimat austriecii este sa fie intr-o marja de maximum trei ore de Bucuresti, ceea ce cred ca include si Brasovul", a spus Florin Jianu.

El a subliniat ca pentru un investitor "este foarte important parteneriatul cu Guvernul, sa vada ca nu se schimba regulile, ca sunt bine puse la punct si ca orice euro investit in economia romaneasca este o investitie solida".

Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediul de afaceri si turism participa la Brasov la Adunarea generala a Comisiei Europene a Turismului, care se desfasoara in perioada 6-8 octombrie la Hotel Aro Palace. Este, practic, cea mai importanta organizatie de reprezentare a turismului, formata din 33 de tari, care, anual, desfasoara aceasta adunare generala in cate o tara membra. In Romania, Adunarea generala a Comisiei Europene a Turismului a mai avut loc in anul 2001.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1174 ori