Englezii sunt primii care si-au rezervat camere in Hotelul de Gheata de la Balea

Vineri, 26 Septembrie 2014, ora 13:17
1890 citiri

Cateva agentii de turism din Marea Britanie au rezervat deja camere in singurul hotel de gheata din Romania, cel care va fi gata, daca va fi suficienta zapada, pe 25 decembrie, la peste 2.000 de metri altitudine, in muntii Fagarasului, la Balea Lac, a declarat Vasilica Popa, reprezentanta Hotel of Ice (Hotelul de Gheata) Balea.

"Deja avem rezervari facute, majoritatea de la agentii de turism din Anglia. Avem camere rezervate pentru 31 decembrie, dar si pentru anul viitor, pe 18 februarie. Deocamdata, nu am fixat tarifele de cazare, este posibila o crestere, insa nu am stabilit. Anul trecut, pentru o noapte, intr-o camera dubla, la Hotel of Ice, tariful a fost de 400 de lei, iar in iglu, de 600 de lei", a precizat Vasilica Popa pentru Agerpres

Si in acest an, Hotel of Ice de la Balea Lac va avea o capacitate de 12 camere, iar turistii care vor mai multa intimitate vor avea la dispozitie trei igluuri, toate cu pat dublu matrimonial in interior. Proprietarii Hotel of Ice de la Balea Lac spera sa fie o iarna bogata in zapada si geroasa, ca durata de viata a ineditului hotel sa fie cat mai lunga. Daca va exista zapada suficienta, atunci Hotel of Ice va fi gata cel tarziu de Craciun si din experienta anilor trecuti, acesta va rezista pana in aprilie 2015.

Potrivit Vasilicai Popa, ultimii turisti cazati in 2014 in Hotel of Ice au innoptat la inceputul lunii aprilie. Sezonul trecut, Hotel of Ice a gazduit o mie de turisti, din care peste 70% au fost straini, in special britanici, dar si chinezi, francezi, spanioli, brazilieni, unguri, britanici, precum si din Republica Moldova. In schimb, cateva mii de turisti au vrut neaparat sa viziteze Hotel of Ice si sa isi faca o poza, asa ca au urcat cu telecabina peste Transfagarasan ca sa vada singurul hotel de gheata din Romania si printre putinele din Estul Europei. Cel mai cunoscut vizitator al Hotel of Ice Balea Lac a fost actorul Jean Claude van Damme, venit in acest an la Balea Lac ca sa filmeze o reclama.

Anul trecut, de Revelion, Hotel of Ice Balea a fost rezervat inca din octombrie de 30 de englezi.

Hotel of Ice Balea Lac a reusit in ultimii ani sa atraga mii de turisti din toata lumea, care, cel putin, au dorit sa isi faca o fotografie in camerele inghetate. Clientii hotelului de gheata si din igluuri nu sunt foarte pretentiosi cand vine vorba de conditii. Acesti turisti se multumesc sa doarma in saci de dormit, paturi si blanuri, in paturi de gheata, cu noptiere de gheata, fara lumanari sau corpuri de iluminat care ar putea topi hotelul. Nu exista nici usi, nici ferestre. Practic, intrarea si iesirea din camere se face indepartand o simpla perdea, care asigura intimitatea. Este singurul hotel fara toaleta, iar receptia este de fapt un bar de gheata unde se pot servi bauturi tari, in pahare de gheata. Toti cei care innopteaza in iglu sau in hotelul de gheata isi incep sejurul cu o declaratie pe propria raspundere, in care spun ca nu au probleme de sanatate cauzate de frig si ca isi asuma riscul de a raci in camerele de gheata.

In vecinatatea hotelului de gheata exista cateva cabane, accesul la baie si toaleta se face non-stop, in una din cabane si la telecabina de la Balea Lac.

Cei care vin de obicei sa traiasca o experienta extrema in hotelul de gheata de la Balea prefera sa se incalzeasca cu mancaruri fierbinti, in cabanele de langa si tuica traditionala romaneasca.

Accesul la hotelul de gheata se poate face doar cu telecabina, costul unui drum dus-intors fiind de 50 de lei de persoana. In perioada in care hotelul de gheata functioneaza, de obicei, afara este un strat de zapada de cel putin un metru jumatate si risc de producere de avalanse pe versantii care se pot zari de la iesirea din hotel.

Situata la 60 de kilometri distanta de municipiul Sibiu, zona turistica Balea este destul de greu accesibila, in sensul ca nu exista nici macar o cursa regulata cu vreun autobuz. Majoritatea turistilor ajung aici cu masinile personale sau in grupuri organizate cu autocarul, pe DN1, iar pe urma pe DN7. Din cauza ca DN7 Transfagarasanul este inchis pe durata iernii, toti turistii sunt obligati sa urce la constructiile de gheata si cabane, cu telecabina.

Pana cand saniile vor cara cuburile imense de gheata, taiate cu drujbele din Lacul Balea, pentru ridicarea viitorului hotel, proprietarii de cabane se bucura ca deja sunt cativa centimetri de zapada, iar temperatura este in jurul a zero grade Celsius. Meteorologii sibieni anunta insa ca vremea se va incalzi de sambata si la Balea Lac.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Hotel Gheata Balea, #englezi rezervari Hotel Gheata Balea , #Stiri Turism