Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Doctorul A"MaselutaA" soseste din Italia, cu Caravana A"Zambet de copilA"

Doctorul A"MaselutaA" soseste din Italia, cu Caravana A"Zambet de copilA"

O premiera pentru Romania: pe parcursul acestei veri, peste 3000 de copii institutionalizati din aproximativ 100 de centre de plasament din intreaga tara vor primi asistenta medicala stomatologica gratuita.

Ambasada Italiei la Bucuresti a lansat, in premiera in Romania, Campania Itineranta A"Zambet de copilA" - un amplu program de asistenta medicala stomatologica gratuita, destinat copiilor institutionalizati din diferite tari ale lumii. Acest proiect de anvergura internationala se desfasoara cu sprijinul nemijlocit al AMO Association, organizatie non profit din Italia si este realizat, pe teritoriul Romaniei, in stransa cooperare cu UNAS Romania.

Caravana A"Zambet de copilA" si-a inceput misiunea la inceputul lunii iulie in Bucuresti, unde va stationa timp de o saptamana. Incepand cu 6 iulie, timp de aproximativ 100 de zile, va traversa Romania, oprindu-se in centre de plasament din: Galati, Brasov, Bacau, Iasi, Oradea, Cluj Napoca, Hunedoara, Alba Iulia si Timisoara.

16 echipe mixte, formate din cate 5 medici stomatologi, italieni si romani, vor acorda tratament ambulatoriu performant copiilor institutionalizati, intr-un cabinet echipat cu aparatura stomatologica de ultima generatie, amenajat intr-un vehicul de mare gabarit.

Cabinetul mobil dispune de: 3 unitati complet echipate cu cate 5 instrumentare cu sistem auto-dezinfectant, echipament de radiologie, laser, ultrasunete, aer conditionat. Pe langa consultantii si tratament, copiii vor fi invatati cum sa isi pastreze dintii curati si sanatosi. Toate echipamentele si materialele care vor fi folosite pe parcursul acestei actiuni umanitare de amploare corespund standardelor impuse la nivel european.

Camionul in care se vor efectua consultatii si tratamente arata ca un veritabil cabinet stomatologic modern. Totul este gandit in asa fel incat copiii sa se simta cat mai relaxati: de la culori, desene, lumini si muzica, menita sa le distraga atentia si sa le starneasca curiozitatea, pana la ecranul plasat pe exteriorul camionului, pe care ruleaza non-stop filme de desene animate.

Dupa Romania, Caravana A"Zambet de copilA" isi va continua misiunea de asistenta medicala stomatologica gratuita copiilor institutionalizati din Bulgaria, in 2007 si Ucraina in 2008.

Partenerii acestui ambitios program sunt: Unimpresa Romania, Cefin, Iveco, Euro Body, Umbra, UNAS, Vitali, Creation Medical Laser, Tecno-Gaz, Salvarani, Catani, Zonca, Taro, Kaber, Tokuyama Dental, Euronda Loran, Bien Air, Mectron Medical Technology, majoritatea fiind cunoscuti producatori de echipamente pentru uz stomatologic din Italia.

Bloombiz

www.directnews.ro - Topul stirilor zilei

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1008 ori