Demersuri pentru dezvoltarea turismului de aventura pe litoral

Vineri, 19 Iulie 2013, ora 17:16
1588 citiri
Demersuri pentru dezvoltarea turismului de aventura pe litoral

"Turismul de aventura - viitorul turismului mondial" a fost tema dezbatuta, vineri, la Constanta, in cadrul unei conferinte Afaceri.ro cu privire la valorificarea potentialului turistic al tarii noastre.

Potrivit presedintei Asociatiei Litoral - Delta Dunarii (ALDD), Corina Martin, agentiile de turism ofera in prezent pachete care includ si turism de aventura, insa aceste oferte nu sunt suficient dezvoltate si promovate.

"Agentiile de turism ofera, de exemplu, jeep-safari, scuba-diving, zboruri de agrement pe aerodromul Tuzla, croaziere pe mare, astfel de oferte fiind din ce in ce mai solicitate. Este adevarat ca romanii au un apetit mai mic, mai ales in Romania, pentru acest tip de excursii, pentru ca nu cunosc ca ele sunt organizate. De aceea este nevoie de promovare. (...) Incepem sa dezvoltam aceste oferte si trebuie sa avem o promovare mai agresiva", a afirmat reprezentanta ALDD.

Referitor la excursiile cu jeep-ul, aceasta a spus ca ele se organizeaza in special la Cheile Dobrogei, unde poate fi vizitata si pestera din zona, in atentia agentilor economici fiind evaluarea altor trasee care ar putea fi utilizate.

"Organizam, de exemplu, jeep-safari, excursie care ajunge pana la Cheile Dobrogei, la pestera cu lilieci cum este ea numita, dar sunt si alte zone in care o parte dintre firmele specializate pe turism de aventura deja s-au aventurat cu organizarea acestui tip de excursie. La noi la agentie, evaluam aceste excursii pentru ca nu ne sunt nici noua foarte cunoscute traseele", a mentionat Corina Martin.

Aceasta a declarat ca numarul turistilor care isi petrec vacanta pe litoralul romanesc si cumpara si diverse excursii este in crestere.

"Numarul turistilor care vin intr-un sejur pe litoral dar cumpara excursii si tururi locale este in crestere in ultimii ani. (...) Noi agentiile de turism incercam sa imbogatim aceasta oferta. In general, cei care vin in vacanta pe litoral aleg excursia de o zi in Delta Dunarii, este cea mai bine vanduta excursie, dar si alte excursii care imbina si pachete cu turism de aventura. (...) Aleg vizitarea manastirilor din nordul Dobrogei, degustari de vinuri, sunt foarte multe oportunitati. Incercam sa dezvoltam acest segment, este adevarat ca este foarte mult de facut, atat din punct de vedere al organizarii, dar si al promovarii", spus Martin.

Pentru o croaziera timp de o zi, de pe litoral in Delta-Dunarii, un turist trebuie sa plateasca intre 200 si 250 de lei, in functie, printre altele, de includerea sau neincluderea mesei de pranz.

Valorificarea potentialului turistic al tarii noastre prin dezvoltarea turismului de aventura este sustinuta si de presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), Razvan Filipescu, prezent la conferinta de la Constanta.

Vicepresedintele Asociatiei Patronatului in Turismul din Delta Dunarii, Cornel Gaina, a sustinut, totodata, ca dupa anul 1990 si pana in prezent, "guvernele Romaniei nu au considerat turismul o ramura prioritara a economiei nationale, iar dezvoltarea acestuia s-a facut si se face cu pasi marunti, pe baza initiativei antreprenorilor privati".

O dezvoltare mai rapida a turismului va fi, conform reprezentantului asociatiei patronale din Delta Dunarii, daca intreprinzatorii privati vor colabora mai mult intre ei si vor crea produse pe diferite zone care sa atraga consumatorul de turism.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#turism aventura Romania, #turism aventura autoritati, #turism aventura 2013 , #Stiri Turism