Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cuvintele lui George W. Bush isi fac loc intr-un dictionar britanic

Cuvintele lui George W. Bush isi fac loc intr-un dictionar britanic
'Razboiul impotriva terorismului', 'axa raului', '9/11' sunt doar unele dintre noile intrari intr-un dictionar britanic al frazelor moderne, indicand astfel evolutia limbajului in politica moderna. Dictionarul - informeaza Independent Online - este editat de Brewer si se numeste Dictionarul Frazelor Moderne, urmand sa apara in librariile din Marea Britanie incepand cu 9 noiembrie 2006.
Multe dintre noile intrari - printre care se mai afla 'schimbarea regimului' si 'strategie de decapitare' - sunt strans legate de atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 si de invaziile SUA in Irak si Afganistan. In dictionar apar, de asemenea, si poreclele unor politicieni, cum ar fi Tony Bliar (Tony Mincinosul, cu referire la premierul britanic Tony Blair) si Dubya (presedintele american George W. Bush).

Dictionarul Frazelor Moderne al Brewer a fost publicat pentru prima oara in 1870, avand drept scop explicarea radacinilor miturilor si zicalelor. El se adresa in primul rand persoanelor fara studii superioare, dar care isi doreau sa inteleaga originile cuvintelor.


Rompres

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 661 ori