Cum se completeaza corect formularul de intrare in Grecia - PLF. Problemele care va pot face sa asteptati ore in sir la vama

Vineri, 25 Iunie 2021, ora 13:50
2929 citiri
Cum se completeaza corect formularul de intrare in Grecia - PLF. Problemele care va pot face sa asteptati ore in sir la vama
Santorini Grecia FOTO Unsplash

Romanii care aleg sa isi petreaca vacanta in Grecia trebuie sa completeze un formular pentru intrarea in tara, PLF (Passenger Locator Form), cu cel putin 24 de ore inainte de calatorie, dar nu cu mai mult de sapte zile.

Sunt situatii in care turistii trebuie sa astepte ore in sir fie pentru ca nu au completat documentul, fie pentru ca au facut-o in mod gresit, astfel ca Ziare.com va propune un tutorial pentru completarea documentului.

Crearea unui cont

Primul pas este sa va creati un cont pe site-ul Guvernului Greciei care gazduieste formularul. Puteti accesa platforma aici.

Asigurati-va ca introduceti o adresa de e-mail la care aveti acces deoarece veti primi un mail cu un link pe care trebuie sa il accesati pentru validarea contului.

Dupa ce faceti acest lucru si va logati in cont, va va aparea urmatoarea fereastra:

Cele trei casute se asigura ca ati citit protocolul si ca veti completa corect si onest formularul doar pentru membrii familiei dumneavoastra, astfel ca trebuie sa le bifati pe toate trei.

Dupa ce treceti si prin aceasta etapa, va aparea urmatoarea cerinta:

Sunteti intrebat cum planuiti sa ajungeti in Grecia: pe cale terestra, aeriana sau maritima. In cazul in care mergeti cu masina, trenul sau autobuzul, trebuie sa bifati prima varianta, "ground".

In urmatoarea etapa sunteti intrebati cu ce mijloc de transport calatoriti mai exact, adica autobuz, tren sau masina.

Daca bifati "car", adica masina, vi se deschide urmatoarea fereastra:

Vi se cere sa completati numarul masinii de pe placuta de inmatriculare, data la care veti intra in Grecia si punctul vamal prin care o veti face.

Etapa urmatoare prevede date referitoare la sanatate:

Trebuie sa precizati daca aveti schema de vaccinare completa, daca ati facut un test COVID-19 cu rezultat negativ cu maxim 72 de ore inainte de intrarea in Grecia in cazul testului PCR si cu maxim 48 de ore inainte in cazul celui rapid, sau daca ati trecut prin boala in ultimele noua luni.

Daca bifati prima varianta, care prevede vaccinarea, vi se deschide urmatoarea fereastra:

Trebuie sa specificati in ce tara v-ati vaccinat, ce vaccin ati primit si data administrarii ultimei doze.

Mai apoi vi se vor solicita mai multe date personale:

Numele de familiePrenumeleSexulVarstaTipul de document (buletin, pasaport)Numar de telefonAdresa de e-mail

Urmeaza completarea adresei din buletin:

TaraOrasCod postalStrada

Urmeaza completarea a ...citeste mai departe despre "Cum se completeaza corect formularul de intrare in Grecia - PLF. Problemele care va pot face sa asteptati ore in sir la vama" pe Ziare.com

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#Grecia, #formular vama, #plf, #Covid 19, #vacanta, #completare plf grecia , #Stiri Turism