Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cu barca la manastire

Cu barca la manastire
Numarul turistilor care vin in pensiunile turistice din judetul Neamt a crescut in ultimii ani. Manastirile reprezinta principala atractie, dar sint si alte obiective care atrag turistii. Numarul mare de monumente istorice si relieful variat fac din judetul Neamt un punct atractiv pentru turisti. Toate tipurile de turism sint bine reprezentate in judet. Turismul religios este, prin cele peste 15 manastiri si 25 de schituri, principala resursa. Amatorii de drumetii montane pot merge pe muntele Ceahlau. Si cei pasionati de cultura pot vedea lucruri interesante. A"Este o zona in care sint multe lucruri de vazut. Turismul merge bine aici, iar pensiunile din zona sint cautate. Vin si multi turisti strainiA", spune Maria Stoian, presedintele ANTREC.
Biserici si masti

Posibilitatile de agrement pentru turisti sint numeroase. O vacanta in zona este indicata, in primul rind, pentru cei pasionati de cultura si religie. Astfel, se pot vizita monumentele istorice si religioase din imprejurimi, precum Palatul Cnejilor sau Schitul Durau, pictat de Nicolae Tonitza. Totodata, se pot face excursii la manastirile Agapia, Varatic, Neamt, Secu, Sihla, Sihastria, Horaita, Razboieni, Bistrita, Bisericani, Pingarati sau la schiturile Procov ori Vovidenia. Manastirile nu reprezinta totul. In imprejurimile orasului Tirgu-Neamt se pot vizita Muzeul de Istorie si Etnografie, Casa memoriala Ion Creanga din Humulesti, Cetatea Neamtului sau casa artizanului popular Neculai Popa din Tarpesti, cel mai cunoscut mester in confectionarea mastilor populare.

De la munte pe ape

Nici amatorii de sport nu au de ce sa se plinga. Au mai multe variante la dispozitie. Se pot face excursii in masivul Ceahlau. Cei care se tem ca s-ar putea rataci pot angaja un ghid din local. Se mai pot face excursii la Cheile Bicazului, Lacul Rosu sau Borsec. Amatorii de senzatii tari si iubitorii sporturilor nautice vor fi si ei multumiti. Acestia pot parcurge un traseu lung de peste 100 de kilometri pe riul Bistrita, cu barci pneumatice. Se poate merge pe traseul plutasilor de pe Bistrita, de la Vatra Dornei pina la barajul de la Bicaz.

Preturi si reduceri

Preturile pentru o noapte de cazare in pensiunile turistice variaza de la 160.000 la 850.000 de lei de persoana. Micul dejun costa intre 80.000 si 180.000 de lei, prinzul, intre 150.000 si 350.000 de lei, iar cina intre 150.000 si 300.000 lei/pers. Exista si alte oferte pentru pensiune completa sau pentru organizarea de mese festive. Conform site-ului ANTREC, in cazul grupurilor mai mari de 20 de persoane se pot acorda reduceri intre 4 si 6%. De asemenea, se pot acorda reduceri de 5% pentru sejururi de minimum 5 nopti de cazare si au optat pentru pensiune completa sau demipensiune.


Cotidianul

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1019 ori