Craciunul in New York. Ce sa faci si ce sa NU faci

Vineri, 24 Decembrie 2010, ora 12:57
2371 citiri
Craciunul in New York. Ce sa faci si ce sa NU faci

Petrecerea Craciunului in New York reuseste sa atraga in fiecare an un numar impresionant de turisti, pentru ca metropola americana are in acelasi timp animatia specifica unui mare oras dar si farmec sarbatoresc, titreaza publicatia americana Forbes care ofera o serie de sugestii cu activitatile ce nu trebuie ratate in New York.

Te poti duce in Mallul Rockefeller, considerat capitala Craciunului pentru “Tara New Yorkului”.

In acest mall se afla cel mai mare brad din tot orasul, impodobit in fiecare an, respectand traditia care dateaza din 1831. In 2010, bradul va avea 30.000 luminite iar Forbes recomanda turistilor sa se poze cu impozantul brad.

Aprinderea instalatiilor luminoase de Craciun marcheaza inceputul sarbatorilor de iarna pentru americani, inca de pe vremea recesiunii.

In schimb, publicatia americana nu recomanda sa mergeti pana la patinoarul amenajat in apropierea mallului.

Pe langa faptul ca este foarte scump, biletul de intrare costand 19 dolari, iar inchirierea patinelor se ridica la 9 dolari/ora.

O alta sugestie lansata de Forbes este vizitarea celui mai faimos magazin de jucarii din New York, numit FAO Schwartz, recunoscut pentru produsele sale deosebite.

Jucariile, decoratiunile si jocurile sunt foarte frumoase pe toata durata anului, dar de Craciun acestea sunt intr-adevar sclipitoare.

Celebritatea magazinului are insa si un dezvantaj major si anume aglomeratia si cozile uriase la care trebuie sa asteptati doar pentru a intra inauntru.

Din aceasta cauza, publicatia amintita va recomanda sa faceti cumparaturi la FAO Schwartz la primele ore ale diminetii, imediat cum magazinul deschide si sa alegeti zilele din mijlocul saptamanii, preferabil marti si miercuri.

Un alt magazin pe care Forbes insista sa nu il vizitati sambata sau duminica sau in timpul saptamanii dupa ora 17 este Macy.

Scena amenajata de administratorii complexului comercial cu ocazia sarbatorilor de iarna este intr-adevar foarte frumoasa, plina de elfi, spiridusi, cadouri si superb decorata, dar cu siguranta nu merita sa suporti aglomeratia si turistii galagiosi.

Acestia sunt de obicei atrasi de  Macy pentru ca in anul 1947 pelicula “Miracle on 34th Street” a fost filmat exact pe aceasta scena, decorata in fiecare an, de atunci, de administratorii magazinului.

Daca va aflati in New York, ar fi pacat sa ratati un spectacol sau un concert special de Craciun. Forbes recomanda fie  “St.John The Divine’s Winter Solstice” fie “Christmas Spectacular”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#craciun, #new, #york, #turisti , #Stiri Turism