Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Construirea Mall-ului si a Aquapark-ului acoperit din Sinaia se amana

Construirea Mall-ului si a Aquapark-ului acoperit din Sinaia se amana

Primaria Sinaia amana construirea primului Mall si a Aquapark-ului acoperit din statiune pana va gasi investitori privati interesati, proiect ce a fost initial anuntat in 2008 si era evaluat la circa 7-8 milioane euro, potrivit informatiilor transmise de Primarie, la solicitarea NewsIn. 

"Din pacate, aceste doua proiecte nu au putut fi demarate din cauza crizei economice si a lipsei unei oferte serioase din partea unui partener privat, in vederea incheierii unui parteneriat public - privat", spun reprezentantii Pimariei Sinaia.

Primarul orasului Sinaia, Vlad Oprea, spunea intr-un interviu pentru NewsIn, in octombrie 2008, ca in vara lui 2009 ar fi urmat sa inceapa constructia primului Mall si a Aquapark-ului acoperit din statiune.

Potrivit acestuia, Mall-ul urma sa fie dezvoltat in zona DN1, la intrarea in Sinaia dinspre Brasov, in timp ce Aquapark-ul acoperit ar fi trebuit construit in zona Calea Codrului, pe o suprafata de 3.500 metri patrati.

Orasul-statiune Sinaia si-a planificat pentru 2010 investitii de 27,7 milioane lei, ce urmeaza sa fie facute in dezvoltarea domeniului schiabil, protectia mediului, invatamant si tineret si in locuinte.

"Prioritare vor fi lucrarile si proiectele demarate in anul 2009, dar au fost prevazute si investitii noi", spun reprezentantii Primariei Sinaia.

Proiectele din statiune aflate in prezent in derulare sunt: telescaunul Valea Soarelui, din domeniul schiabil Sinaia-Perla Carpatilor, reamenajare partiilor de schi Carp si Drum de Vara, statia de epurare, realizarea unei baze sportive la Scoala Principesa Maria, precum si continuarea construirii celor cinci blocuri pe starda Spitalului si Aleea Kusadasi, toate aceste proiecte fiind finantate din bugetul de stat si de la bugetul local.

Numarul turistilor din Sinaia, oras cu aproximativ 12.800 locuitori, a scazut anul trecut cu 22%, la aproximativ 165.000, fata de cei peste 211.000 inregistrati in 2008, din cauza crizei economice. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2647 ori
Citeste mai multe despreconstructie mall aquapark sinaia