Complexurile turistice de pe litoralul bulgar, punct de atractie pentru investitori

Joi, 06 Septembrie 2007, ora 15:13
1009 citiri

Interesul investitorilor pentru complexurile turistice de pe litoralul Marii Negre din Bulgaria a crescut de trei pana la cinci ori fata de anul 2006 afirma presedintele companiei de consultanta imobiliara Green Life Property Development, Nikolai Pehlivanov, citat de Agentia Focus News.

Preturile proprietatilor din sudul costei litoralului bulgar au crescut cu un procent de 18% in ultimul an, in ciuda prognozelor si estimarilor pesimiste ale unor companii de profil internationale este de parere reprezentantul Green Life Property Development.

"Casele de vacanta tranzactionate in sezonul rece au ramas cele mai scumpe in aceasta tara. Astfel, in statiunile montane Bansko si Pamporovo pretul pe metru patrat a ajuns chiar la 1.200-1.300 euro. In schimb, in anotimpul estival, proprietatile s-au vandut cu 1.000 euro metru patrat, sustine Pehlivanov. Potrivit acestuia, diferenta de pret rezulta din faptul ca pretul cerut iarna este mult mai mare atat din cauza lucrarilor mai dificile, dar si din cauza luxului unora dintre prorietati.

"Piata imobiliara din Bulgaria continua sa fie destul de riscanta pentru investitori. Acestia trebuie sa aleaga terenul si zona propice dezvoltarii proiectului, sa afle preferintele potentialilor cumparatori si chiar sa fie flexibil si sa modifice constructia pentru anumite grupuri tinta", adauga Pehlivanov.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.


Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...