Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comorile din adancuri. Romanii si bulgarii aduc turismul viitorului in Marea Neagra

Comorile din adancuri. Romanii si bulgarii aduc turismul viitorului in Marea Neagra

De la Dunare pana la Capul Caliacra, pe fundul Marii Negre zac inca nedescoperite poate sute de epave si situri arheologice, considera cercetatorii, adevarate comori din perspectiva stiintifica, dar si economica.

Insa oamenii de stiinta bulgari si romani si-au propus sa le scoata cat mai curand la lumina si deruleaza, in acest scop, un amplu proiect de explorare a platoului continental de vest al Marii Negre.

Rezultatele investigatiilor ar urma sa puna, ulterior, bazele unei ramuri in plina dezvoltare a turismului, cea subacvatica, cu multiple beneficii economice pe plan local.

Este vorba de proiectul Heras, finantat din fonduri europene si derulat de ONG-ul Respiro Underwater Research Society, Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Geologie si Geoecologie Marina - GeoEcoMar Constanta si Muzeul de Arheologie Constanta din partea Romaniei, respectiv de Institutul de Oceanografie si Muzeul Kavarna din partea Bulgariei.

Conform unei publicatii locale, profesorul ...citeste mai departe despre "Comorile din adancuri. Romanii si bulgarii aduc turismul viitorului in Marea Neagra" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1192 ori