Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Colaborare italo-romana

Colaborare italo-romana
Proiectul de colaborare intre comunitatea Montana Valle Roveto si provincia romana Bucovina s-a lansat si incepe sa dea primele rezultate palpabile.

In sediul primariei din Civitella Roveto a fost prezentat primul proiect care va implica 30 de studenti de la Universitatea Suceava pentru un curs de formare care are ca parteneri pe de o parte regiunea Abruzzo, comunitatea montana Valle Roveto, SGI Informatica, asociatia Imigranti Romani si diverse alte asociatii din provincia Suceava - Sectorul Munca si Dezvoltare, Universitatea Suceava, Asociatia Femeilor din Pascani. "Regiunea Abruzzo a finalizat aceste proiecte in colaborare cu Ministerul Muncii din Italia" - a reamintit seful sectorului "munca si instructie" al regiunii, Ignazio Rucci. "Meritul comunitatii Montana Valle Roveto este de a fi deschis o strada importanta care va aduce mari beneficii atat pentru provincia noastra, cat si pentru cea din Romania.

Acest prim proiect de formare priveste 30 de studenti de la Universitatea din Suceava pentru un program de 190 de ore, din care 140 in Romania si 50 in Italia in colaborare cu cateva intreprinderi, in special din sectorul agricol si informatic. Cursul de formare prevede un stagiu de pregatire cu integrarea in fabricile noastre, utilizarea unor instrumente tehnologice si eliberarea unui certificat de parcurs formativ". Consilierul regional Angelo di Paolo a reamintit angajamentul regiunii de a stabili raporturi cu tari europene pentru dezvoltarea comuna in diverse sectoare. Cooperarea cu Romania va avea consecinte importante pentru intreprinziatorii italieni angajati in proiecte agricole, tehnologice si culturale. Rectorul Universitatii din Suceava, Adrian Graur, si-a exprimat recunostinta in numele intregii delegatii romane pentru acest prim proiect si a reamintit ca Facultatea de Limba si Literatura Italiana, deschisa cu sprijinul comunitatii Valle Roveto, inregistreaza un boom de inscrieri. Rectorul a vizitat zilele acestea Universitatea din Aquila si in curand va semna un protocol de colaborare cu Facultatea de Inginerie.

RadorTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 983 ori