Circa 164.000 de romani isi vor petrece vacantele de iarna in Austria

Joi, 17 Decembrie 2009, ora 16:19
2126 citiri
Circa 164.000 de romani isi vor petrece vacantele de iarna in Austria

Numarul de turisti romani care vor cumpara in sezonul de iarna pachete de vacanta pentru Austria va stagna la nivelul inregistrat anul trecut, de aproximativ 164.000 de persoane, sau va scadea cu 2%, potrivit datelor transmise agentiei MEDIAFAX de Oficiul de Turism al Austriei.

In primele noua luni din acest an au fost inregistrate 212.534 de sosiri ale romanilor in Austria, 20% dintre turisti cumparand pachete de vacante prin agentii de turism.

Potrivit reprezentantilor Oficiului de Turism al Austriei, pana in prezent nu au fost finalizate rezultatele pentru acest an.

Anul trecut, peste 316.000 de romani au ales sa isi petreaca vacantele in Austria, iar dintre acestia circa 164.000 au calatorit in perioada de iarna.

Cea mai solicitata destinatie a fost Viena, care a inregistrat in sezonul de iarna peste 153.000 de innoptari, respectiv peste 156.000 de innoptari in perioada de iarna, fiind urmata de destinatii precum Kaprun, Zell am See, Solden sau Innsbruck.

Perioada cu cei mai multi turisti a fost decembrie 2008-ianuarie 2009, cand au fost consemnate aproximativ 93.500 de sosiri.

Potrivit estimarilor reprezentantilor Oficiului de Turism al Austriei, aceste destinatii vor continua sa se situeze in topul preferintelor turistilor romani si in sezonul de iarna 2009/2010.

In ceea ce priveste cheltuielile romanilor pentru vacantele in Austria, media zilnica a fost de 143 de euro in sezonul de iarna, respectiv 118 euro in perioada estivala.

Din totalul turistilor care au vizitat Austria, 60% au optat pentru pachete cu servicii de cazare si mic dejun inclus, in timp ce 23% au preferat cazare cu demipensiune, iar 13% doar cazare.

Comparativ, la nivel international, un turist a cheltuit in medie 140 de euro pe zi in concediile de iarna, respectiv 113 euro pe zi vara.

Potrivit Oficiului de Turism, in acest an, companiile din Austria au investit 550 milioane de euro in infrastructura de schi, dintre care 264 milioane de euro pentru sporirea confortului, securitate, constructia si modernizarea instalatiilor pe cablu, 163 milioane de euro pentru cumpararea sau modernizarea tunurilor de zapada si 123 milioane de euro pentru amenajarea de partii noi, strazi, parcari, restaurante.

Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
România, o țară bogată în frumusețe naturală și istorie, este adesea descrisă ca un adevărat colț de rai pe pământ. Cu o varietate impresionantă de peisaje, de la munte până la...
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
#turisti, #vacanta, #turism, #austria , #Stiri Turism