Cinci plaje salbatice la doi pasi de Romania. Golful bulgaresc considerat unul dintre cele mai frumoase din Europa

Miercuri, 02 Septembrie 2020, ora 06:50
1194 citiri
Cinci plaje salbatice la doi pasi de Romania. Golful bulgaresc considerat unul dintre cele mai frumoase din Europa
Foto: Pixabay

Pandemia a schimbat multe in vietile noastre. Pentru unii schimbarile au fost dramatice. Pentru toti ceilalti, frustrarea cea mai mare pare sa fi fost schimbarea planurilor de vacanta - pe langa limitarile libertatii de miscare impuse de restrictii, teama se imbolnavire a facut ca oamenii sa caute destinatii de vacanta cat mai aproape de casa si cat mai sigure.

Astfel, vara asta, s-au reconfigurat optiunile si multi au pornit in cautare de plaje mai putin populare, ceea ce pentru iubitorii dintotdeauna de vacante linistite, in salbaticie, nu e tocmai o veste buna.

Cum pentru multi dintre romani litoralul romanesc nu mai este, inca dinainte de pandemie, o optiune, zona de interes cel mai aproape de noi si care si-a pastrat granitele deschise pentru turisti e Bulgaria.

Ce te faci insa daca nu te dai in vant dupa all-inclusive si vrei doar sa te bucuri de mare si plaja, in liniste?

Travel Girls a facut o lista cu cinci plaje salbatice, absolut minunate, la doi pasi de Romania.

Krapets - Ezerets

La 18 kilometri de vama Romaniei cu Bulgaria (via Vama Veche), intre doua sate de pescari e o plaja lunga cat o zi de post. Doar cunoscatorii ajung aici, cei mai multi bulgari si cativa romani.

Un pic mai la sud de Krapets, care poate fi cam animat pentru cautatorii de liniste, este Ezerets.

Drumul prafuit, de tara, ce pare ca nu duce decat in lanurile de grau ale localnicilor, ajunge intr-un sfarsit la o padure de pini, chiar pe malul marii.

Pentru o clipa ai impresia ca te-ai teleportat in Grecia, cu o mare bleu-ver, cu pini, maluri inalte, rosiatice, si doar o mana de oameni pe kilometri de nisip fin si valuri lenese.

Daca va place sa stati la cort sau mergeti cu rulota, asta e locul ideal.

In caz ca ramaneti fara provizii, satul e aproape si puteti merge la cumparaturi sau chiar sa luati masa in complexul Wild Duck, din sat -mancarea este excelenta si preturile, asememenea.

Ca sa ajungeti in Ezerets, faceti stanga pe E87, in dreptul localitatii Ezerets - e un panou publicitar cu restaurantul Wild Duck - apoi, traversati campul, pana dati de mare.

Shabla

La doar o aruncatura de bat de Ezerets si la 30 de km de granita cu Romania e o plaja cu adevarat pustie si salbatica.

E drept, peisajul poate parea putin dezolant, oraselul pare parasit, dar dupa ce cobori scarile improvizate si ajungi la plaja, nu mai vezi decat marea.

Nu e o plaja amenajata asa ca mai sunt alge aduse de curenti si destul de multe scoici. Vreo doua ...citeste mai departe despre "Cinci plaje salbatice la doi pasi de Romania. Golful bulgaresc considerat unul dintre cele mai frumoase din Europa" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Bulgaria, #vacanta, #plaje salbatice, #pandemie, #golf, #pescari , #Stiri Turism